AMG trece pe motoare (ceva mai) ecologice

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 28.04.2008
Divizia Mercedes are in vedere schimbarea aactualelor motoare din gama cu unele mai mici, mai puternice si mai ecologice.

Esential

2012 va fi anul in care AMG va dezvolta in serie motoare hibride.

Divizia de performanta AMG a celor de la Mercedes incearca din rasputeri sa tina pasul cu valul ecologic care acopera in aceasta perioada constructorii auto ai lumii. Astfel, AMG planuieste in urmatoarea perioada dezvoltarea unor motoare hibride si a unor propulsoare turbo mai mici decat cele actuale, ambele variante urmand insa sa aiba performante mai bune decat ce scot germanii in acest moment pe piata.

In prima faza, casa teutona se va baza pe un motor V8 de 5.0 litri care va avea rolul de a-i tine locul in gama V8-ului de 6.3 litri actual. Noul motor turbo va avea doua versiuni: una "cuminte", de 570 de cai putere si 904 Nm, si una "nervoasa", care va inlocui actualul V12 de 6.0 litri (700 CP si 1200 Nm). AMG isi va dona know-how-ul si celor de la Mercedes, care vor dezvolta, cu ajutorul tunerilor proprii, motoare de serie de 4.0, 4.6 si 5.5 litri care vor dezvolta intre 355 si 544 CP.

Urmatorul pas in dezvoltarea motoarelor AMG va fi trecerea pe linie hibrida, acest pas urmand sa fie realizat in 2012.

via | Autoblog  

Taguri: AMG, Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru