Asa va arata viitorul McLaren F2?

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.08.2008
Dupa despartirea de Mercedes, McLaren planuieste sa revina in forta cu inlocuitori pentru supercarurile SLR si F1.

Dupa o colaborare fructuoasa cu Mercedes, constructorul britanic McLaren a decis sa ofere publicului doua noi supercaruri de productie proprie. Este vorba de noile generatii ale actualului SLR si ale mai vechiului McLaren F1.

O serie de imagini, care prezinta viitorul succesor al supercarului F1, au fost publicate de un site de specialitate din Slovenia. Deocamdata nu se cunoaste originea fotografiilor si nici daca ele sunt semi-oficiale sau doar prelucrari digitale.

Britanicii lucreaza deja la cele doua noi modele, inlocuitorul actualului Mercedes SLR fiind supranumit F11 in timp ce viitorul McLaren F2 este cunoscut in interior ca fiind proiectul F12. Ambele modele ar urma sa fie lansate in 2010, un concept care sa anticipeze liniile de design ale viitorului F2 si SLR urmand sa fie dezvaluit cel mai probabil in cursul anului viitor.

McLaren dezvolta in prezent un nou propulsor bazat pe unitatea regasita sub capota actualului SLR. Informatii neoficiale au aratat ca britanicii ar putea inlocui celebrul motor cu 8 cilindri cu unul V10 capabil sa dezvolte peste 600 de cai putere.

Desi resursele nu vor fi la fel de impresionante ca pe actualul SLR, McLaren ar putea compensa acest deficit cu o masa redusa, obtinuta prin folosirea unor materiale usoare.

via | WorldCarFans

Taguri: F1, McLaren, Mercedes, SLR

Comentarii (2)

  • mowgli
    mi se pare?
    mi se pare mie sau aduce a audi r8?hmmmm.numi place.cel putin d.p.d.v. al design-ului nu se ridica la nivelul F1.Dar mai am niste sperante, deoarece am impresia ca cei de la meclaren nu au nici o tangenta cu pozele astea, ci e doar creatia unor persoane cu multa imaginatie.
    0 0
  • ala_micu
    aaa ce?
    SLR nu avea urmas. Mercedes va produce de prin 2010, SUB REGIE PROPRIE, un urmas al 300 SL-ului "Gullwing", fara ajutorul McLaren. Cum puteti spune ca viitorul propulsor McLaren se bazeaza pe actualul 5.5 V8 cand va fi un V10? Acela e un propulsor TOTAL NOU. E ca si cum ai spune ca motorul de pe noul M3 de 4l se bazeaza pe vechiul propulsor de 3.2l... :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru