Aston Martin a lansat noul Vantage GT4

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.11.2008
Divizia de performanta a lui Aston Martin a lansat noul Vantage GT4, pregatita conform specificatiile FIA GT4.

Aston Martin a lansat noul Vantage GT4, pregatita special pentru competitiile FIA GT, in clasa GT4. Acesta are un motor V8 de 4.7 litri, derivat din modelul V8 Vantage. Sistemul de management al motorului a fost recalibrat pentru a fi folosit la curse. Pe langa aceasta modificare, sistemul de admisie si cel de evacuare au primit o serie de imbunatatiri pentru a lasa motorul sa respire mai bine. Motorul dezvolta acum 420 CP si livreaza un cuplu motor de 470 Nm. Acceleratia 0-100 km/h este realizata in 4.7 secunde.

Vantage GT4 poate primi o transmisie manuala cu sase trepte sau o transmisie sportshift cu padele pe volan. Ambele versiuni beneficiaza un ambreiaj performant Valeo si o de o volanta usurata. La masa sa de 1.330 kilograme, Vantage GT4 este cu 300 kilograme mai usor decat vehiculul pe care acesta este bazat.

Toate ornamentele interioare au fost inlaturate, pana si fetele de usi fiind inlocuite cu materiale mai usoare. Sasiul a primit o cusca de protectie din otel si scaune Recaro de competitie. Volanul este imbracat in piele intoarsa si are integrat un mecanism de desfacere usoara.

Centurile de siguranta Sabelt sunt in sase puncte si sunt prevazute cu un buton de deschidere rapida.

Pentru performante optime pe pista, suspensia lui V8 Vantage a necesitat modificari minore. Acestea includ bari de stabilizare mai mari si amortizoare reglabile pe intaltime si duritate. Vantage GT4 a primit un set de arcuri mai tari, cu o cursa mai scurta.

Sistemele active de siguranta cu care este echipat Vantage GT4 includ: controlul dinamic al stabilitatii, controlul tractiunii, ABS si EBD, pentru a asigura aderenta in orice conditii. Pretul lui Vantage GT4 este de 114.150 euro si este disponibil pentru comenzi, cu livrarea in ianuarie 2009.

Via | Carscoop   

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru