Aston Martin Cygnet a debutat în magazinul Harrods

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.11.2010
Celebrul magazin Harrods din Londra a găzduit cel mai mic şi cel mai ieftin membru al gamei Aston Martin. Cygnet va fi construit în doar 2.000 de exemplare şi este disponibil doar posesorilor de Aston Martin.

Cel de-al optulea model Aston Martin intrat în producţie la fabrica din Gaydon a debutat în magazinul Harrods din Londra. Cygnet este bazat pe Toyota iQ şi prezintă un interior schimbat complet şi modificări exterioare semnificative. Cu toate acestea, platforma modelului rămâne cea de iQ, iar motorul şi şasiul nu au primit modificări. Unitatea de 1.3 litri care echipează Aston Martin Cygnet dezvoltă 97 CP şi respectă normele Euro 5.

Cygnet nu le este destinat celor care nu şi-au permis până acum un Aston Martin şi doresc să se mândrească cu sigla constructorului britanic "pe breloc", ci este destinat celor care au deja un Aston Martin şi doresc un model de oras care să completeze supercar-ul din dotare. După cum ştiţi, nu toate supercar-urile sunt practice în oraş. Fie că vorbim de garda la sol redusă, dimensiunile neobişnuite, portierele lungi, jantele mari sau unghiul de bracare extrem, este dificil să conduci un supercar în oraş şi total neecologic.

De aceea, Aston Martin a creat un model care să reducă emisiile de CO2 ale producătorului britanic fără să strice actuala gamă de supercar-uri. Modelul Cygnet le va permite celor de la Aston Martin să producă în continuare supercar-uri precum DB9, DBS, Rapide şi altele fără a fi restricţionaţi prea mult de normele europene.

Pe viitor, Aston Martin ar putea dezvolta alte modele similare, care le vor fi oferite fie actualilor posesori de Aston Martin, fie publicului larg, pentru a reduce şi mai mult amprenta de carbon la nivel de concern fără a dilua spiritul mărci – în limitele posibilităţilor.

Via | EGMCarTech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru