Aston Martin Lagonda, un viitor S-Klasse britanic?

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.11.2008
Un posibil parteneriat intre Mercedes si Aston Martin ar urma sa nasca un S-Klasse britanic: Lagonda.

Discutiile dintre Aston Martin si Mercedes se adancesc, un parteneriat intre cei doi constructori fiind din ce in ce mai aproape. Daca cele doua parti ajung la o intelegere vom asista cel mai probabil la o renastere a modelului Lagonda pe o platforma Mercedes.

Sedanul de lux britanic, asteptat in 2012, ar putea asadar sa imprumute platforma W222 de la actualul Mercedes S-Klasse si sa fie produs si dezvoltat alaturi de viitoarea generatie Maybach.

Daca Mercedes va pune la bataie platforma actualului S-Klasse, Aston Martin va veni cu tehnologia si caroseriile pentru cele doua modele. Astfel, doua mari nume din industria auto mondiala vor putea sa reduca costurile si timpul necesar dezvoltarii.

Viitorul Lagonda va fi proiectat pentru a suporta ultimele inovatii in domeniul trenurilor de rulare hibride si a suspensiilor. Potrivit analistilor germani, platforma pe care va fi dezvoltat este cea mai avansata in acest moment.

Parteneriatul dintre Aston Martin si Mercedes ar putea include si o colaborare in ceea ce priveste unitatile de propulsie.

Ambele parti ar urma sa dezvolte impreuna un sistem hibrid performant care sa se bazeze pe actualul tren de rulare instalat pe S400 Hybrid. De asemenea este in discutie si o versiune imbunatatita a motorului V12 de 6.0 litri, regasit pe Maybach.

via | Autocar  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru