Audi a confirmat dezvoltarea unui rival al lui BMW X6

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.12.2011
Şeful departamentului de design al Volkswagen Group, Walter de Silva, a confirmat faptul că Audi va dezvolta un rival al lui BMW X6, anunţă cei de la Automotive News.

Walter de Silva, şeful departamentului de design al Volkswagen Group, a confirmat că Audi a dat undă verde planurilor de dezvoltare a unui rival al lui BMW X6. Din păcate, şeful departamentului de design a refuzat să anunţe data la care va debuta respectivul model, dar a specificat faptul că va fi încadrat între Q7 şi Q5 şi că va fi mai sportiv. Până la finele anului 2015, Audi doreşte să depăşească BMW în clasamentul vânzărilor în segmentul premium.

Pentru moment, nu există prea multe informaţii despre viitorul model, iar presa internaţională l-a botezat Q6. Modelul va avea un plafon cu o formă mai sportivă şi ar putea să ofere doar patru locuri. Cel mai probabil, noul Q6 va utiliza platforma lui Q7 şi va fi ceva mai sportiv. Preţul său de pornire ar putea fi mai ridicat decât în cazul lui Q7, cu toate că nu există informaţii oficiale în acest sens.

BMW l-a implementat pe X6 în gama sa în 2008 şi a dat naştere unei nişe interesante. Modelul are un preţ de pornire de peste 55.000 de euro şi este pe locul cinci în topul vânzărilor de SUV-uri premium în primele nouă luni ale anului, după cum arată cercetările JATO Dynamics.

Astfel, europenii au cumpărat 10.889 de BMW X6 în primele nouă luni ale anului, 19.859 de unităţi BMW X5, 12.865 de unităţi Mercedes-Benz ML, 13.018 unităţi Porsche Cayenne (creştere de 51% faţă de anul trecut) şi 13.179 de unităţi Land Rover Range Rover Sport. Audi Q7 a ajuns pe locul şase la vânzări în primele nouă luni ale anului, cu 10.314 unităţi, marcând o creştere de 22%.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru