Audi a cumparat actiuni la Bayern Munchen

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.11.2009
Constructorul din Ingolstadt a achizionat un pachet de actiuni de 9.09 procente in cadrul clubului de fotbal Bayern Munchen. Valoarea acestora atinge 90 de milioane de euro.

Audi a emis astazi un comunicat oficial in care anunta intentiile sale de a se implica mai mult in activitatea clubului de fotbal Bayern Munchen. Constructorul din Ingolstadt sustine clubul bavarez inca din 2002, cand nemtii au pus la dispozitia jucatorilor si a staff-ului tehnic o flota numeroasa de modele. De atunci si pana in prezent, contractul a fost mereu reinnoit, semn ca ambele parti s-au inteles de minune.

Audi s-a gandit insa sa mearga ceva mai departe si sa extinda colaborarea la un alt nivel, asa ca s-a angajat sa achizitioneze un pachet de actiuni in cadrul clubului. Nemtii vor prelua un total de 9.09 procente in trei etape, incepand cu martie 2010 si terminand cu iulie 2011, pentru care vor plati 90 de milioane de euro, echivalentul a 2.5 milioane de actiuni.

Rupert Stadler, presedintele consiliului director Audi, a declarat ca "procentul detinut in cadrul clubului Bayern Munchen solidifica legaturile a doua branduri premium. Avem asteptari mari de la aceasta legatura unica in lumea fotbalului, care are rolul de a spori modul in care sunt percepute cele doua branduri premium pe tot cuprinsul globului.

De asemenea, unul dintre obiectivele noastre este de a promova tinerele talente in scolile de fotbal din intreaga lume".

Karl-Heinz Rummenigge, presedintele al consiliului de conducere Bayern Munchen, a declarat ca vede in Audi deja un prieten, pe al carui profesionalism s-a putut baza mereu. Bayern ar putea profita de pe urma expunerii brandului german pe piata din Asia, unde clubul de fotbal isi doreste o mai mare popularizare.

via | Audi

Comentarii (1)

  • DA DA
    sa traiasca FC Audi Munchen
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru