Audi A1 primeşte motorul 2.0 TDI de 143 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.10.2011
Audi a anunţat că va introduce motorul diesel 2.0 TDI de 143 de cai putere pe actualul A1. Unitatea cu patru cilindri devine astfel cea mai puternică opţiune diesel din gama mezinului.

Esential

217 km/h este viteza lui Audi A1 cu noul motor 2.0 TDI.
4.1 litri/100 de km este consumul mediu al noii versiuni diesel.

Audi a anunţat că va introduce în gama lui A1 o nouă motorizare, aşteptată de fanii dieselului încă de la lansare. Este vorba despre popularul TDI de 2.0 litri şi 143 de cai putere, pe care îl întâlnim şi pe celelalte modele mai mari ale constructorului din Ingolstadt.

Unitatea cu patru cilindri oferă un cuplu motor de 320 Nm şi garantează performanţe bune pentru mezinul germanilor. Resursele de sub capotă îl propulsează pe A1 de la 0 la 100 de km/h în 8.2 secunde, până la o viteză maximă de 217 km/h.

Asistat de o transmisie manuală cu şase rapoarte, noul A1 2.0 TDI oferă şi un consum mediu redus, de numai 4.1 litri/100 de kilometri, în timp ce emisiile se reduc până la 108 g/km. Noua versiune va fi propusă publicului european doar cu nivelul de echipare Ambition.

Odată cu noua motorizare, Audi oferă şi un nou pachet de accesorii, botezat Competition line. Acesta include un kit aerodinamic, un eleron posterior, montanţii frontali şi posteriori vopsiţi în culori contrastante împreună cu oglinzile laterale.

pachetul costă 1900 de euro şi poate fi comandat pe toate versiunile lui A1.

Comentarii (3)

  • hm...
    Greutate considerabil mai mare decat celelalte motoare...tractiune fata... sa vezi aici subvirare...
    7 10
  • moooama! cea mai tare masina! cel mai tare motor! uuuuauuu
    6 10
  • a1
    interesanta combinatie. bine, o sa fie si cea mai scumpa.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru