Audi A2 va fi lansat în versiune electrică în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.10.2010
Audi va lansa un urmaş al modelului A2 în următorii trei ani. Prima versiunea oferită publicului va fi una complet electrică, cu motor de 60 de cai putere şi 100 de kilometri autonomie.

Esential

60 de cai putere va avea versiunea electrică a modelului Audi A2.

Audi ţine cu tot dinadinsul să-şi spele păcatele făcute în trecut odată cu lansarea modelului A2, şi plănuieşte un urmaş demn de pretenţiile publicului contemporan. Constructorul din Ingolstadt a pus la punct o revenire a modelului în 2013, când succesul lui A1 va fi deja consolidat, iar gama va putea face loc unui alt membru.

Primele informaţii anunţă că modelul german va fi propus iniţial ca un vehicul electric, sub capotă urmând să se afle un motor cu zero emisii, capabil să ofere 60 de cai putere şi o autonomie de 100 de kilometri.

Mai târziu, gama va fi îmbogăţită cu motorizări convenţionale diesel şi benzină. Printre ele se vor număra unităţile: 1.0 FSI de 60 de cai putere, 1.0 TFSI de 75 de cai, precum şi dieselul de 1.2 litri şi 75 de cai putere. Toate motoarele vor avea doar trei cilindri, ceea ce înseamnă că normele de poluare şi consum vor fi respectate cu stricteţe.

Noul model va fi dezvoltat pe platforma din oţel a viitorului Volkswagen Lupo, Audi renunţând astfel la cea din aluminiu a vechii generaţii, responsabilă pentru preţul mare al maşinii la acea vreme şi implicit pentru insuccesul comercial.

Liniile viitorului A2 vor descrie aceeaşi formă de MPV cu cinci uşi, măsurând doar 3700 de mm.

Chiar şi aşa, capacitatea portbagajului ar urma să însumeze un total de 1000 de litri. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • ce mai naspa masina de la audi, ma gandeam chiar ca noua generatie sa fie mai degajata si nu asa inghesuita. . . nah asta e designul, ce sa-i faci, nu gandesc baietii . . .
    1 5
  • cum naiba poate sa scoata spatele asta asa urat si penibil
    1 2
  • A2 - anti mascarici
    Spatele ala urat si penibil ii confera lui A2 cel mai mic CD dintre masinile de clasa mica de serie din lume. (0.25, oricum nu va spune nimic)

    A2 a fost revolutionar (si inca este) neavand succes la manelisti sau panglicari.

    daca va pun sa cititi, banuiesc, nici eu nu o sa am succes: http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_A2
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru