Audi A5 Coupe şi Sportback primesc două TDI-uri economice

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 03.02.2012
Audi introduce două noi motoare diesel în gama lui A5, unul de 136 şi unul de 163 cai putere. Ambele au fost etichetate TDie şi pot oferi un consum de 4.4 litri/100 de km.

Esential

4.4 litri la 100 de km consumă Audi A5 Sportback cu dieselul de 136 cai putere.

Gama lui Audi A5 se va îmbogăţi cu două noi versiuni, garantate de un diesel ecologic TDIe, cu două derivate de putere, de 136, respectiv 163 de cai. Cele două motorizări vor fi disponibile pe ambele variante de caroserie ale modelului A5, Coupe şi Sportback, asistate doar de o cutie manuală cu şase trepte.

Cea mai puternică declinare, cea de 163 de cai şi 380 de Nm, este capabilă să propulseze coupe-ul de la 0 la 100 de km/h în doar 8.4 secunde şi să-i garanteze o viteză maximă de 225 km/h. Chiar şi aşa, consumul mediu este de numai 4.4 litri/100 de kilometri (4.5 litri pentru Sportback), iar emisiile se situează între 115 şi 188 g/km, în funcţie de varianta de caroserie.

Versiunea de 136 de cai putere şi 320 de Nm va fi disponibilă doar pe varianta Sportback, alături de o transmisie manuală cu şase rapoarte. Performanţele sunt ceva mai modeste, însă chiar şi aşa coupe-ul cu patru uşi poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 9.5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 212 km/h.

Consumul mediu înregistrează o valoare de 4.4 litri/100 de km şi emisiile se opresc la 117 g/km.

Comentarii (24)

  • loooll
    iar vin astia cu gogosi...ce e cu prosteala asta ca o sa consume 4.4%?cine sa o mai creada?nici un polo nu consuma atat dar o masina de 2 tone?doar copii care dorm cu brelocul sub perna!asta e nada pt fraieri....
    12 41
  • sdassda
    sss
    daca am sti si ce cilindree au motoarele :))
    14 0
  • Aspire
    ce frumos suna A5 cu TDI.edi80 scumpule ai o bere din partea mea daca treci in Cluj.De ce ? Sa moara dusmanii de suparare!! :)))) Acum serios, comentariile lui edi80 ma dsitreaza. Fac pariu ca e un tip haios.Ok...mai vorbim!!
    10 6
  • jiji cocalarul@edi80
    asta e nada pt analfabeti (mai ales pt aia care se gasesc sa faca gramatica p'aiclisea) :

    "edi80
    la 12.01.2012, 16:29
    felicitari celor care se voteaza sg..fani bmw de.
    adevarul k regele mihai la varstalui sigur mai i-a sg decizii...si sigur conduce!"
    saracul verb a lua!

    edi80
    la 20.12.2011, 18:11
    mda
    si prostia tot nemtii v-a injectat-o"

    ei/ele v-au injectat!!!

    edi80
    la 31.01.2012, 22:48
    "majoritatea celor care fregventeaza acest site!!.... bravo felicitari celor care dau voturi pozitive dar nu stiu nici macar ce zice omu"

    so: "beietzash" " lasa-t-e" "k" pute, nu mai "fregventa" situl ca lasi dare
    ce sa zice "OMU" care nu a auzit de articularea cuvintelor gen pom,lup samd
    27 7
  • auzi ranga vezi-ti inatai barnele din ochiul tau apoi...
    nu stiu sigur cine a postat acest comm de toata jena dar baniesc! atat am de spus cainele moare de drum lung si....
    4 30
  • da aspire e adevrat suna minunat un diesel de audi tractor curat!!!
    4 30
  • @edi80
    ignorant, ce traieste in 1994. Mergem amandoi sa ascultam un 3L V6 TDI si daca nu face ca un tractor esti de acord sa suporti consecintele. Vorbesti mult si prost. Vorbesti despre basme auzite in fata blocului in timp ce iti botezai pumnii "puternic si amarui". 1. Nu cred ca ai 30 de ani ( nu ai mai mult de 15, daca ai dovedeste-o pana atunci esti un mare mincinos. 2. Nu ai carnet si judeci masinile "din autobuz" si din poze este PARALEL cu realitatea. 3. Nu cred ca ai stat vreodata intr-o masina de doamne ajuta in viata ta.

    PUT A SOCK IN IT!
    21 3
  • mai bine te loghezi si scrii!!
    esti un frustrat ca nu poti avea si visezi la ele:)))
    nu te da ce nu poti fi! sa fii tu sanatos cate masini am condus si am avut eu pana acum! hai sa ne intalnim si sa iti arat ce conduc si ce am in garaj sau ce masini conduc cunoscutii si familia mea apoi mai...vb in necunostinta de cauza ca un grandoman ce vrei sa pari sar tu defapt nu iti permiti sa intretii un motor mai mare de 1.5 si mai ales diesel! hai sa privim putin in jurul nostru apoi sa vb...lumea nu are bani sa isi plateasca ratele si datoriile iar tu vb de rachete...cei care au deja o masina cu motor mare care consuma f mult si costa f mult taxele la ea incearca sa scape de ea...
    3 24
  • si imi sustin ideea ca sunt motoare bune in special cele de provenienta bmw dar nu se compara cu sunetul unei japoneze!!
    3 25
  • jiji cocalarul@edi80
    nu este nicidecum un comentariu de toata jena :) este un simplu comentariu care iti arata tie dle "pruteanu" cat de analfabet esti! am dat cateva fragmente din comentariile tale atat de pretioase pt "comunitatea" auto!!! culmea este ca acum 2 zile te gasisei tocmai tu sa faci gramatica p'acilisea :)) mai slabeste VAG-ul ca nu ti-ai pierdut casa din cauza lor! (ps ti-am mai atras atentia si in trecut avand acelasi id)
    18 3
  • @edi Ai dat un raspuns cel putin hilar
    Nu am spus ca imi place neaparat Audi, sau ca visez la asa ceva. Imi pui cuvinte in gura degeaba. Eu am un Peugeot si in familie mai avem o Honda. Iar eu mi-as dori un LC diesel pentru escapade montane. INSA nu poti admite ca un TDI din 2012 suna ca un motor de tractor. DOAR daca nu ai mai mers cu un TDI de la Vag de cand au CR. Pe vremuri exista PD... insa nu mai suntem in 1994. Dupa argumentele tale pot sa critic SUA ca au un presedinte incompetent "Bill Clinton", daca traiesc in anii '90. Nu sunt fan al niciunei marci, imi iau masina NOUA pe care mi-o permit si pe care o consider utila nevoilor mele.

    Tu insa faci TROLLing de fiecare data cand apari pe net. Ce om normal la 30 de ani cu Volvo XC90 ( adica si cu ceva bani ) pierde ore pe Automarket sa se bata cu inamici imaginari. De aici trag concluziile:
    1. Minti in legatura cu varsta
    2. Minti cand vine vorba de masina

    PS nu ma loghez pentru ca asta o sa fie a doua si ultima mea interventie pe aici... toate cele bune.
    14 3
  • de ce il atacati pe edi?e printre cei mai vechi pe aici si e singurul care mai da raspunsuri normale cu cap ca in rest numai cocalari si copii care habar nu au ce inseamna sa intretii o masina! probabil si voi faceti parte din caterogia asta!
    3 19
  • andreiNP
    da da mai taie din ele...
    multi pusti creduti si retarzi naste romania de asta si suntem o piate de desfacare asa profitabila!!pun pariu ca unii care scriu pe aici nu au condus niciodata un motor de 3l sau mai mare!! dar in schimb vb si dau comentarii si se cred cei mai buni!!
    8 0
  • cornel
    tdi vs saworma
    romanilor le place dieselul mai mult decat saworma dar sa nu uite ca nu costa cat o saworma!


    iar despre infatuatii astia de mai sus care se agita ca fanta in pepsi mai bine ar pune mana pe carte putin sau sa isi faca un cont sa aiba si ei ceva in spate nu scriu azi cu un nume maine cu altul si se dau ce nu sunt..
    3 7
  • Hai sa ne intalnim sa iti arat ce conduc dau ce am in garaj :)) :)) cat de lame :)) nu va mai luati de edi si de justin bieber :))
    13 4
  • cat de slabi sunt unii!
    lasitatea a atins cote maxime in romania! unii nici nu au curaj sa isi asume ceea ce spun si o spun cu nume false asta e romanu nu poate sa isi asume nimic! vrea doar sa fie bine da nu iese nici macar sa protesteze dar sa mai faca ceva...atunci acesti indivizi isi merita soarta..si sa viseze in continuare la niste fiare,preferate ce-i drept pt care si-ar da viata!! da prietene erwin hai sa ne vedem si sa vb..apoi probabil o sa iti retragi cuvintele...sunt satul de mazgaliti din astia de 3 lei care traiesc pe urma printilor si daca mor ei sunt terminati!!
    5 16
  • ...
    Motoarele sunt interesante, dar nu le prea vad rostul pe A5, mai ales celui de 136 cp.

    @edi80, gata, ne-ai plictisit destul. Am inteles, vrei sa fi teribilist si "glumet", acuma lasa-ne.
    17 3
  • octav_bmw
    @edi80

    daca vrei sa te lauzi cu masinile care spui tu ca le ai te rugam cu totii du-te pe alt site pentru ca acesta nu este unul pentru cocalari.
    10 1
  • @edi80
    ESTI PENIBIL!
    13 3
  • @edi80 la cate masini ai condus mai taie din ele :)
    pune-ti pistolul ala la tampla! traiesti degeaba!
    cum poti ma sa ameninti lumea pe site cu intalniri ca sa le dovedesti tu ca esti ciunga de pe talpa pantofului, ca esti "nambar oan" si ca conduci masini bengoase si ca ai (ATENTIE) garajul plin :)) ce lasitate bai bezmeticule?? crezi ca oamenii sanatosi la cap nu au altceva de facut decat sa se intalnesca cu unul ca tine ?? :)) ba tu esti real??? PE BUNE!!!! ai ajuns sa vorbesti de lasitate in romania pt ca anumiti useri nu au timp sa isi faca conturi si sa stea de prostiile tale! esti pistol cu apa....nu ai surprins pe nimeni astazi, esti asa cum te stim :)
    13 2
  • AndreiNP
    mare e gradina!!
    men in loc de man dar la engleza sa concurezi cu basescu!de unde stii tu cine e omu il cunosti?stiti doar sa loviti in tot ce nu va convine!omu si-a exprimat punctul de vedere atat doar insa mahalagii cu 2 clase gen soferi de tir taximetristi si alte natii daca nu le convine ceva ataca ca un animal din preerie! asta e caz general in romanica unde in fiecare meltean zace un mic shumi! urat sincer ca se procedeaza asa!sau probabil se doreste sa troneze doar fanii unei anumite marci ei bine nu se poate.eu de ex sunt fan mitsubishi dar asta nu inseamna ca nu imi place un a5 seria6 etc modele care merita atentie cu adevarat chiar daca unele brand-uri auto nu prea stiu ce inseamna sa concurezi intr-o competie de nivel dakar de ex dar sa o mai castige!

    toate cele bune!
    1 10
  • sunt curiosa cum arata jiji cocalarul si ce mananca:)))dar dupa ce comenturi inteligente da e clar!! tine-o tot asa tati esti pe treaba ta.

    @edi nu mai zice si tu toate ca unii nu au de unde stie ce si cum!poate ce pt tine pare normal pt unii sunt SF-uri.ignora-i si tu nu vezi ca majoritatea de pe aici sunt o adunatura de neciopliti caare activeaza 2-3 zile apoi dispar?nu merita sa te complici cu astfel de oameni!
    1 10
  • puimarin
    TDI
    Nu am nimic cu nimeni şi nici nu mă laud .
    Am avut multe maşini cu motoare diesel , bine ci drept toate sh , acum am Cdi dar mai mult îmi place Tdi .
    Sunt curios dacă un cdr cr sau ce mai au japonezi are durată de viaţă cît un Tdi indiferent că îi Audi sau VW ?
    6 1
  • puimarin
    După cum suneam am un mecedes Cdi din 2000 care cloncăne mai tare decît un Tdi de la Audi .
    Şi comparaţia cu tractoru nici la minus 35 de grade la Topliţa HR nu poţi copara Tdi cu Tractoru .
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru