Audi A5, mai puternic si cu stil de la MTM

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.11.2007
MTM a creat un kit special pentru propulsorul V6 ale coupe-ului A5, care dezvolta acum 300 de cai.

Esential

5.9 secunde ii iau coupe-ului A5 sa atinga 100 de km/h.
265 de km/h este viteza maxima pe care o poate atinge A5-ul pregatit de MTM.

Celebra casa de tuning MTM si-a dorit un diesel mai puternic pentru sportivul coupe A5 asa ca a creat un kit special pentru motorul V6 TDi.

Inginerii MTM au reusit sa smulga din propulsorul cu sase cilindri, 300 de cai putere si un cuplu motor de 550 Nm. Cum era si normal, performantele au crescut, coupe-ul laudandu-se cu 5.9 secunde pana la 100 km/h si o viteza maxima de 265 km/h, cu 15 km/h mai mult decat varianta standard a modelului. Mana celor de la MTM s-a resimtit si pe circuitul de la Hockenheim, unde A5-ul tunat de ei a devansat cu mai bine de o secunde versiunea S a coupe-ului german.

Performantele motorului sunt strans legate si de modificarea suspensiei si a celorlalte elemente care influenteaza categoric stabilitatea masinii. Modificarea geometriei axelor a dus la un sentiment mai mare de agilitate si manevrabilitate, completat si de cele trei tipuri de jante de 21 de inch. Sistemul de franare a fost si el inlocuit cu unul profesional, de la rotoare pana la etriere.

La exterior, MTM nu a insistat pe elemente de design care sa ofere un look exotic si a recurs la modificari minore.

Grila fata a fost imprumutata de la S5 iar partea posterioara a primit un nou deflector si patru tevi de esapament cromate.

Taguri: A5, Audi, MTM, S5

Comentarii (3)

  • caly07gti
    5,9????
    pai sa zicem asa...audi a5 3.0 tdi pe site la audi are cam aceleasi performante 5.9s la suta si viteza maxima 250(banuiesc k limitata electronic),deci zik eu sa mai ii intrebati p cei d la mtm d performantele masinii preparate d ei. date tehnice despre audi a5 3.0tdi.
    informatile despre masinuta asta standard puteti gasi p http://www.audi.ro/technik.php?K_ID=105
    0 0
  • flaviu
    nelamuriri
    cum o devansat s5 nu pot sa-ntzeleg..ca asta asa tunat are 300 ala are peste...numa daca pilotu era mai slab.atlfel nu-mi explic
    0 0
  • valentyn_braila
    pareri
    datzimi si mie o parere..care audi este mai bun ma refer la audi a5....MTM??? S5??? ..si cat consuma in oras/afara orasului...dar crek MTM dupa performante..nu as vrede ca in 5,9s prinde 100...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru