Audi A8 are primul sistem de navigatie bazat pe Google Earth

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.12.2009
Noul Audi A8 este primul model de productie care integreaza aplicatia Google Earth pentru sistemul de navigatie.

Interfata MMI a noului Audi A8 integreaza software-ul Google Earth pentru navigatie. Audi este primul producator din lume care integreaza Google Earth in sistemul de navigatie al unei masini. Pentru a realiza navigarea cat mai rapid, cei de la Audi au integrat un hdd pentru navigatie, telefon si date audio, precum si un procesor grafic capabil sa genereze imagini tridimensionale la calitate foarte buna.

Clientii Audi pot sa comande un modem optional GPRS/EDGE, care permite conectarea la internet si cautarea unor puncte de interes pe Google. Sistemul de navigatie ghideaza apoi soferul prin intermediul hartii pe care o descarca din aplicatia Google Maps. Abia dupa cea de-a doua jumatate a anului 2010, cei de la Audi vor oferi un modem mai avansat, care utilizeaza tehnologia UMTS pentru a realiza viteze de transfer mai bune si a transmite si primi voce si date in acelasi timp.

Abia versiunea UMTS a sistemului de navigatie permite utilizarea in timp real a aplicatiei Google Earth, care ofera imagini din satelit ale intregului glob pamantesc. Topografia 3d, informatiile si fotografiile de la fata locului sunt elementele in plus pe care le ofera Google Earth si nu le poate oferi niciun sistem de navigatie de pana acum.

Accesul la internet din masina devine si mai simplu gratie comunicarii dintre interfata MMI si telefonul soferului, deoarece acesta poate sa isi introduca cartela SIM in locatia speciala a unitatii MMI, sau sa faca o legatura prin Bluetooth cu telefonul pentru a-l utiliza ca modem, fara niciun fel de de contract suplimentar.

Via | Autoblog

Comentarii (4)

  • "Progres prin Tehnologie"...
    7 2
  • Bayer
    Shee'r Driving Pleasure.
    BMW FREUDE and Fahrer.
    Audi tehnic e in urma BMW.
    Au vazut astea de la Audi cum se intorc rotile spate la BMW ?
    asta inseamna siguranta enorma si manevrabilitate maxima.
    7 11
  • mda...Audi
    intotdeauna ne-au uimit inginerii de la Audi.....sa auzim numai de bine:)
    8 4
  • Cosmin
    Bravo Audi
    Este totusi ciudat de ce Audi a ales Goagăl Earth pentru sistemul de navigatie. Goagăl inca nu are definite hartile in detaliu pentru multe multe tari... In Romania Bucurestiul ce este un pic mai detaliat... dar, in rest... mai putin. Sa nu comparam Londra, Milano, Paris sau alte capitale europene unde cei de la Google au fost mai mult decat interesati sa detalieze hartile.

    Acum mai depinde si ce piate tinta si-au ales cei de la Audi pentru noul A8.
    Acum, binenteles, ca cine are bani de un A8 o sa aiba bani si de net pe mobil, care, la un moment dat, o sa fie destul de costisitor (e.g. Excursii in strainatate, net pe mobil pe rooming? Costa foarte mult.)

    Salutari!
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru