Audi depaseste vanzarile BMW si Mercedes in Europa de Vest

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 17.02.2009
Constructorul german a reusit sa depaseasca, pentru prima data in istorie, vanzarile rivalilor BMW si Mercedes pe piata vest europeana, in luna ianuarie.

Chiar daca traversam o perioada de criza, Audi isi permite sa sarbatoreasca primul sau succes economic important in acest an. Constructorul din Ingolstadt reuseste, pentru prima data in istoria sa, sa depaseasca eternii rivali, BMW si Mercedes, la capitolul vanzari pe piata vest europeana.

Rezultatele financiare vizeaza doar luna ianuarie 2009, luna in care Audi a reusit sa livreze 45.124 de vehicule, mai mult decat rivalul din Stuttgart si cel bavarez. Audi devine astfel cel mai vandut brand premium in luna ianuarie, in Europa de vest, reusind sa isi mareasca cota de piata simtitor in aceasta regiune: de la 3.9% in 2008 la 5.1% anul acesta.

Peter Schwarzenbauer, directorul departamentului de vanzari si marketing Audi, a declarat ca varsta gamei de produse ii ajuta pe germani sa castige teren pe aceasta piata. Flota de vehicule dezvoltate de nemti pe segmentul premium este una dintre cele mai tinere. Anul trecut, constructorul din Ingolstadt a dezvaluit 12 modele iar anul acesta alte 6 urmeaza sa isi faca loc in interiorul gamei.

via | Audi

Comentarii (4)

  • Ungaro_
    !!!
    Nu ma mira deloc faptul ! Masinile Audi au un design foarte atragator !!! Bmw-ul concepe masini din ce in ce mai urate sau plictisitoare !!!
    0 0
  • ungaro ring
    ba ce cocalari si astia din vest! :|
    0 1
  • giorge
    chiar cocalari
    0 1
  • SUA
    De ce sa nu cumpere AUDI ???
    Audi doar e o masina FRUMOASA nu ?!
    Numai ca dezamageste cam mult .
    La semafor Audi cam are tuse dupa BMW.
    Dar pe Europeni asta nu-i intereseasa ei vor masini de FAMILIE slabute si frumoase.
    BMW e o masina aproape de SUPERSPORT.
    Nu mii rusine niciodata cu un BMW la semafor vs Audi sau Mers ca sunt sigur ca nu voi pierde de la ei.
    Si tinuta de drum BMW-ul e foarte bun.
    asta e diferenta dintre BMW si AUDI.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru