Audi e-tron Spyder Concept anunţă noul R4 Spyder

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 30.09.2010
Audi a lansat la Salonul Auto de la paris un concept care prefigurează formele viitorului model de serie R4 Spyder.

Surprizele pe care Audi le-a pregătit fanilor săi în cadrul Salonului Auto de la Paris nu s-au terminat odată cu lansările lui A7 Sportback şi a conceptului Quattro. Astăzi, în cadrul conferinţei de presă pe care constructorul german a pregătit-o la ora 9:00 în cadrul Salonului, din culise a apărut noul E-tron Spyder Concept, versiunea descoperită a conceptului E-tron 2, dezvăluit acum nouă luni la Detroit.

Spre deosebire de Audi Quattro Concept, despre care oficialii de la Ingolstadt susţin că reprezintă un prototip fără finalitate în serie, e-tron Spyder va sta la baza viitorului Audi R4 Spyder, model pe care îl vom putea admira pe strâzi începând cu 2013-2014.

Conceptul măsoară 4.06 metri în lungime şi are sub capotă un nou sistem de propulsie hibrid în serie interesant care se bazeză pe aceeaşi logică de funcţionare precum în cazul lui Chevrolet Volt/Opel Ampera. Vorbim de două motoare electrice aşezate în faţă alimentate de acumulatoare care, în momentul descărcării, sunt reîncărcate de un motor V6 TDI plasat central-posterior.

Astfel, dacă autonomia electrică iniţială este de 50 de kilometri, aceasta este prelungită simţitor cu ajutorul TDI-ului care alimentează bateriile.

Cel mai probabil, sistemul hibrid în serie prezentat astăzi de Audi va fi înlocuit pe versiunea de serie a lui R4 Spyder de motoare pe benzină şi diesel convenţionale.

via | Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru