Audi R4 a murit înainte de lansare, iar A2 aşteaptă până în 2016

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.05.2011
Audi a decis oprirea proiectului de dezvotlare pentru R4, modelul sportiv fiind în pericol de a canibaliza vânzările lui TT şi Porsche Boxster. De asemenea, lansarea lui A2 se amână pentru 2016.

În toamna anului trecut, Audi prezenta conceptul E-tron Spyder, văzut atunci ca o interpretare fidelă a viitorului R4, un posibil frate mai mic al actualului R8. Zvonurile nu au încetat să curgă, mai multe voci susţinând că prototipul este foarte aproape de producţie, singurele diferenţe între acesta şi versiunea de serie urmând să fie trenul de propulsie. Locul ansamblul electric trebuia să fie luat de unul convenţional, o unitate pe benzină existentă deja în gama constructorului din Ingolstadt.

Publicaţia germană Auto Motor un Sport susţine însă că planurile care vizau lansarea unui frate mai mic pentru R8 au fost complet abandonate de oficialii germani. Motivul este unul simplu: lansarea modelului sportiv ar canibaliza vânzările actualilor Audi TT şi Porsche Boxster. Mai mult decât atât, mult aşteptatul roadster sportiv al colegilor de la Volkswagen, inspirat de conceptul Bluesport, ar reprezenta o alternativă mult mai ieftină şi accesibilă publicului larg decât R4.

Aceeaşi publicaţie auto susţine şi că Audi a abandonat, momentan, planurile de lansare ale modelului A2.

Membrii consiliului de conducere au decis amânarea lansării până în 2016 din raţiuni economice. Constructorul din Ingolstadt îşi doreşte să dezvolte modelul pe o platformă a grupului, costurile creării unei platforme proprii fiind mult prea mari şi de nejustificat. 

via | inautonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru