Audi Q3 este aşteptat să debuteze în toamnă

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.01.2011
Primul rival al lui BMW X1 este aşteptat să debuteze la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul este Audi Q3 şi este construit pe platforma lui VW Tiguan.

Potrivit celor de la Carscoop, Audi va lansa noul Q3 în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul va fi fabricat la uzina Seat din Martorell şi este bazat pe platforma lui Volkswagen Tiguan. Noul Q3 se va lupta pe segmentul lui BMW X1 şi va completa gama de SUV-uri a constructorului din Ingolstadt. Ulterior, modelul Q3 ar putea fi urmat de o versiune Seat a SUV-ului compact, prefigurată de conceptul Tribu, dar debutul respectivei versiuni este încă incert.

Audi va echipa modelul Q3 cu trei propulsoare otto şi trei motoare diesel. La momentul lansării, vor fi oferite doar două motoare TFSI de 2.0 litri, unul oferind 170 CP alături de o transmisie manuală, în timp ce versiunea mai puternică oferă 211 CP şi o transmisie S Tronic. Clienţii care preferă motorizările diesel pot alege o unitate TDI de 2.0 litri şi 170 CP, oferită alături de o cutie de viteze S Tronic. Ulterior vor fi oferite încă trei motorizări, două diesel şi unul alimentat cu benzină.

Fiind vorba de un model mai mic decât Q5, putem estima că noul Q3 nu va fi mai lung de 4.4 metri, mai lat de 1.8 metri şi mai înalt de 1.6 metri. Din punct de vedere mecanic, ne putem aştepta la asemănări numeroase cu Volkswagen Tiguan, deşi cei de la Audi vor furniza motorizări diferite şi un sistem de suspensie ceva mai performant pe Q3.

Via | Carscoop

Foto | Carpix

Comentarii (5)

  • Daca Q3 e facut pe platforma de Tiguan atunci Q5 pe ce platforma e facut?
    5 0
  • George
    Deja stiu cum o sa arate. La ei platformele sunt peste tot aceleasi.
    3 1
  • Q5 tot pe platforma lui Tiguan:)
    2 4
  • Q5 e facut pe platforma lu A4 ..
    1 0
  • @Abcd si Dan
    Q5 este facut pe platforma lui A4.
    Ps: Cred ca si sitemul de tractiune va fi diferit decat Haldexul de la tiguan.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru