Audi Q5, spionat din nou

De Mihai Tudosa
Publicat Marti, 26.02.2008
Fratele mai mic al lui Q7 a fost spionat in testele din Norvegia. Noul model propune un V8 de 4,2 litri si vine la Geneva.

Esential

750 Nm va fi cuplul asigurat de V8-ul de 4.2 litri al lui Q5, cea mai potenta versiune de motorizare a modelului german.

Audi isi continua in Finlanda seria de teste efectuate cu noul Q5, varianta mini a arhicunoscutului Q7. Va reamintim ca acesta este bazat pe Cross-Cabriolet Concept (vazut la Detroit), modelul urmand sa fie construit la Ingolstadt incepand cu acest an. Pentru dezvoltarea acestui model, Audi a investit 300 de milioane de euro, oferind totodata potentialilor clienti motoare Audi diesel si FSI provenite de la A4 si A6.

Cel mai puternic propulsor al lui Q5 va fi un V8 de 4,2 litri ce va furniza un cuplu de 750 Nm. Tractiunea integrala va fi asigurata de tehnologia Audi quattro, motorul fiind direct cuplat la o cutie de viteze DSG cu sapte rapoarte. Pentru imbunatatirea comportomentului off-road, se asteapta de la Q5 sa vina dotat cu sistem HDC (Hill-Descent Control), care sa controleze coborarea in siguranta a pantelor fara implicarea soferului.

De asemenea, pachetele optionale de echipare vor include sistemul de comunicare interauto Audi car-to-car, dar si pachetele Dynamic steering si Drive select, optiuni promise de Audi o data cu anuntarea platformei de productie Roadjet (2006).

Via | WorldCarFans

Taguri: Audi, Q5

Comentarii (4)

  • Clarkson
    cand? (off-topic)
    Cand o sa scrieti despre dezastrul Nissan Navara la EuroNCAP? Mai zice cineva ceva de Geely & co?
    0 0
  • bravo Audi
    tatal Q5 are cu ce se mindri
    0 0
  • bravo Audi
    tatal Q7 are cu ce se mindri
    0 0
  • In Norvegia sau Finlanda. Va rog sa va hotarati. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru