Audi Q5 va fi produs in China

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 18.04.2008
Audi construieste o fabrica in nordul Chinei special pentru ca aceasta sa preia, din 2009, productia SUV-ului compact Q5.

Conform unei informatii publicate astazi de cotidianul german Suddeutsche Zeitung, Audi are in vedere construirea si asamblarea viitorului SUV compact Q5 in China. Citand surse asiatice, publicatia germana sustine ca Audi construieste la aceasta ora fabrica din Changchun (in nordul Chinei) special pentru ca aceasta sa preia in totalitate productia viitorului model al gamei.

Contactat de Automotive News, purtatorul de cuvant al celor de la Audi a refuzat sa comenteze informatia. Productia lui Q5 va demara in prima faza in Europa, urmand ca modelul german sa fie lansat pe Batranul Continent in vara acestui an. Uzina din China va fi finalizata in 2009, urmand ca productia lui Q5 sa fie transferata in Changchun in luna august a anului viitor.

via | Automotive News 

Taguri: Audi, Q5

Comentarii (5)

  • ALX CT
    Nu prea e bine daca aproape toata industria tarilor din U.E s-ar muta in China,o fii forta de munca mai ieftina si dorinta unor "patroni" de a scoate mega_profit dar cu ce risc?parerea mea personala e ca nu ne indreptam spre o directie proasta.Firma nemteasca cu o traditie puternica neamteasca se muta in China pt a face automobile?!?!?! WTF AUDI u'r CRazy.
    0 0
  • gigi bidon
    xxx
    deci poti sa te pe ea de masina...nu am incredere deloc pe ceea ce pune mana chinezul...iefin si prost va fi...un fel de geely pe care scrie audi;))...nimic nu se compara cu felul in care lucreaza neamtul
    0 0
  • claudiuDC
    Habar n-aveti!
    Voi chiar credeti ca in fabricile Audi lucreaza numa' nemtzalai? Si-acolo is ca si pakistanezii de la noi de pe santiere.
    0 0
  • marius
    Evolutie
    Nu stiu cati realizam in ce directie se indreapata industria auto...Eu cred ca in 5 ani toti producatori se vor muta in China si India pentru modele cat mai ieftine. Piata se va satura la un moment dat si de aceasta strategie pe termen scurt...Pretul petrolului va fi cel ce va dicta in achizitia de masini...Vom ajunge ca pe timpul lui Nea NICU cand aveam masini noi si nu aveam cu ce sa le alimentam (acum, nu din cauza lipsei cat, din cauza pretului). In incheiere... as dori masini chinezesti dar ele sa fie conform standardelor de siguranta si sa fie cel putin hibride daca nu electrice.
    0 0
  • cristee
    mda...
    Prin anii '60 si produsele japoneze (toate!) erau considerate cele mai proaste din lume; nu mai are rost sa spun cam ce imagine au acum... La fel se va intampla si cu produsele auto chinezesti, pentru ca tot mai mult know-how se muta spre Asia, iar asiaticii incep sa bage la cap din ce in ce mai repede. Daca la electronica si calculatoare au reusit, de ce nu ar face-o si la masini?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru