Audi reconstruieste un model de curse din 1939

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 25.06.2008
Auto Union Silver Arrow Type D din 1939 va fi reconstruit si va participa anul acesta la Goodwood Festival.

Esential

1939 este anul in care aparea Auto Union Silver Arrow Type D.

Legendara masina de curse Auto Union Silver Arrow Type D, din 1939, va fi reconstituita de catre Audi pentru a participa la Festivalul Vitezei de la Goodwood de anul acesta, care se va tine intre 11 si 13 iulie.

Reconstructia va fi suta la suta autentica, respectandu-se configuratia motorului din 1939, cu 12 cilindri in V si 420 CP. Modelul Type D, construit la inceputul celui de-al doilea razboi mondial de compania Auto Union, din care s-a nascut Audi, va fi condus la Goodwood anul acesta de catre tobosarul legendarei formatii rock Pink Floyd.

Nick Mason, unul dintre membrii trupei Pink Floyd, este cunoscut pentru pasiunea sa fata de automobilele istorice si mai ales pentru modelele de curse, avand in garajul personal o colectie impresionanta.

Caroseria modelului care a reprezentat la sfarsitul anilor ’30 o capodopera tehnologica este refacuta manual de Roach Manufacturing, care a folosit o serie de fotografii din epoca automobilului. Proiectul a fost ingrijit de casa Crosthwaite & Gardiner, specializata in reconstructia de automobile istorice.

Nick Mason, pilotul care va manui impresionantul automobil Type D, nu este doar un muzician de geniu, ci are si o vasta experienta automobilistica.

Britanicul a participat in cinci editii ale cursei de 24 h de la Le Mans si are o colectie de automobile estimate la 50 de milioane de dolari.

Membrul Pink Floyd a participat si anul trecut la Goodwood, tot cu un model Auto Union, un Type C din 1936.

Via | Audi 

Taguri: Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru