Audi RS Q3 - concept care prefigurează versiunea de 360 CP a lui Q3

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 18.04.2012
Audi duce la Salonul Auto de la Beijing un prototip care anunţă o variantă sport a SUV-ului compact Q3. Aceasta are sub capotă motorul de 360 CP de pe TT-RS.

Audi va folosi Salonul Auto de la Beijing, care îşi va deschide oficial porţile săptămâna viitoare, pentru a prezenta în faţa publicului şi a presei un concept inedit şi surprinzător. Inedit pentru că nu este vorba de vreo apariţie futuristică, ci de un prototip care anticipează o versiune sport a unui model deja existent în gamă, şi surprinzător pentru că gama Audi Q3 dispune deja de un motor pe benzină de 2.0 litri şi 211 CP care aduce suficiente resurse pentru fanii sportivităţii pure.

Conceptul se numeşte oficial RS Q3 şi, aşa cum probabil aţi înţeles deja, prefigurează versiunea de performanţă a celui mai mic SUV din gama constructorului din Ingolstadt. Cu un kit sport dinamic, cu o suspensie coborâtă şi cu jante mari care schimbă uşor aspectul exterior al modelului deja cunoscut, RS Q3 Concept încearcă să aduce un plus de vigoare şi de muşchi într-un segment apreciat mai ales pentru factorul fun decât pentru potenţă. RS Q3 are o gardă la sol cu 25 de milimetri mai coborâtă şi vine cu jante de 20 de inch care, pe lângă rolul estetic, au rolul de a pune corect pe şosea un model care primeşte o putere aproape dublă decât cea a celui mai potent motor existent acum în gamă.

Sub capotă se află un motor TFSI de 2.5 litri care dezvoltă 360 de cai putere şi pe care împătimiţii Audi îl vor recunoaşte din fişa tehnică a lui Audi TT-RS.

Conform datelor oficiale furnizate de Audi, RS Q3 face 0-100 km/h în 5.2 secunde, iar viteza maximă anunţată este de 265 km/h.

Audi nu a oferit în comunicatul oficial care însoţeşte fotografiile nicio informaţie legată de eventuala versiune de producţie a conceptului, aceste detalii urmând să fie publicate, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

via | Audi

Comentarii (8)

  • gigel manelistu
    MOTORUL
    este de pe TT-RS PLUS, nu TT-RS
    0 6
  • am vazut un q3...........sincer e...oribil.da....q5siq7 sunt faine dar asta-i urat rau de tot...oricat de fan ai fi ....nu vad de ce ti-ar place...
    12 12
  • cristi
    mai tineti minte testul de plecare din rampa dintre q5 si x3? Acuma avem si q3 cu x1 : http://www.youtube.com/watch?v=IMfUrS98Kbk&feature=endscreen&NR=1
    4 3
  • @cristi, si pana la urma care din cele doua sisteme e mai bun?
    Mircea Mester, cand faceti un test sa vedem care sistem este mai bun :quattro sau xdrive?
    8 0
  • sisteme de tractiune
    Sistemele de tractiune atat de pe BMW cat si de pe Audi, sunt atat de avansate si de inteligente incat nu stiu daca se poate face un test extrem de obiectiv!
    Mereu s-au facut teste gen plecarea din rampa sau mai stiu eu ce...insa nu uitat ca sistemul de pe Q3 este un Haldex de gen 4, care...echipeaza pana si Bugatti Veyron sau Lamborghini Aventador...prin urmare este clar ca este un sistem foarte performant!
    NU stiu despre sistemul BMW-ului insa sunt convins ca este foarte capabil
    10 1
  • Ursulica
    Sitemul 4x4 de la "beamveu si audi" este atat de avansat incat sigur termina 12 clase.Multi din vizitatorii acestui site nu cred ca fac fata!!
    4 2
  • @ Automarket
    Oficial : Audi a cumparat Ducati
    http://www.volkswagenag.com/content/vwcorp/info_center/en/news/2012/04/Ducati.html
    1 0
  • hm
    care-i sensul ??? ce sa faci cu atatia cai putere pe o masina asa de inalta ? eu nu am nici un filing in masinile astea ridicate
    tot la mall o sa mearga
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru