Audi RS3 va dezvolta 350 CP şi va fi construit în serie limitată

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.11.2010
Noul Audi RS3 va fi echipat cu o versiune mai puternică a motorului 2.5 TFSI care echipează modelul TT RS. Acesta va dezvolta 350 CP şi cel puţin 450 Nm.

După cum ştiţi, noul Audi RS3 va fi echipat cu motorul TFSI de 2.5 litri al lui Audi TT RS. Motorul nu va veni în configuraţia standard, ci va furniza 10 CP în plus, urcând puterea maximă la 350 CP. Nu există pentru moment nicio informaţie privind cuplul motor pe care îl va avea motorul respectiv, valoarea furnizată de unitatea lui TT RS fiind de 450 Nm la 1.600 rpm. În cazul lui TT RS, acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 4.6 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Audi va echipa noul RS3 cu transmisia S-Tronic cu şapte trepte şi dubluambreiaj pentru obţinerea performanţelor maxime în ceea ce priveşte acceleraţia şi consumul de carburant. Există deja câteva imagini care surprind bordul lui Audi RS3 şi prezintă un vitezometru gradat până la 310 km/h şi un volan sport echipat cu padele din aluminiu pentru schimbarea treptelor de viteză. Nu trebuie să luam în seamă vitezometrul gradat până la 310 km/h deoarece modelul este limitat la 250 km/h, iar înlăturarea limitării va permite o viteză maximă situată între cele două puncte.

Audi RS3 este aşteptat să apară în cel de-al treilea trimestru al lui 2011. Modelul a fost surprins de mai multe ori în timpul testelor de pe Nurburgring, testele fiind efectuate cu un prototip bazat pe S3.

În comparaţie cu un S3 standard, modelul de test avea bosajele aripilor mai umflate şi beneficia de un ecartament mărit. Potrivit primelor informaţii, producţia va fi limitată la doar 2.700 de unităţi, deşi sunt şanse să fie extinsă ulterior în urma cererii.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • cu siguranta va exista cerere pt asa ceva!
    13 4
  • sa vezi tuner'ii ce or sa inceapa cu tuning'ul pe el...2.5 tfsi 4x4, numai bun
    9 3
  • bate mar Focus RS
    daca consumul si pretul nu sar ( cu mult ) de TT RS ... np la vanzari
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru