Audi şi Head prezintă un set de schiuri din fibră de carbon

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.02.2011
Audi şi specialiştii de la Head au dezvoltat un set de schiuri din fibră de carbon. După ce vor fi testate, schiurile vor fi disponibile în showrrom-urile Audi.

Esential

1550 de grame cântăresc schiurile dezvoltate de Audi şi Head.

Audi colaborează cu Head pentru a oferi fanilor săi, pasionaţi de sportul alb, un set de schiuri exclusiviste, prezentate momentan doar sub formă de concept. Botezate Audi Carbon Ski, cele două schiuri sunt construite, după cum o sugerează şi numele, din fibră de carbon.

Desenate şi dezvoltate in studioul de design Audi din Munchen, împreună cu specialiştii de la Head, schiurile vor deveni disponibile publicului larg abia în iarna lui 2012. Structura schiurilor concept împleteşte fibră de carbon din abundenţă, alături de aluminiu, titan şi chiar lemn.

Chiar şi aşa, schiurile nu cântăresc decât 1550 de grame, cu 200 de grame mai puţin decât modele comparabile. O masă cât mai scăzută favorizează manevrabilitate şi agilitatea. De asemenea, folosirea fibrei de carbon le-a permis inginerilor să obţină o rigiditate optimă şi să reducă pe cât posibil gradul de torsiune.

Fanii Audi care îşi doresc o pereche de schiuri exclusiviste vor trebui să aştepte finalizarea testelor şi abia apoi comercializarea lor în showroom-urile constructorului din Ingolstadt.

via | Audi

Comentarii (2)

  • daniel
    tocmai cand se apropie de sfarsit sezonul?
    2 2
  • niste hartie igienica quattro ar fi buna!
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru