Audi TT-RS Roadster va debuta la Salonul Auto din Leipzig

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.03.2009
Audi va lansa TT-RS Roadster in cadrul Salonului Auto din Leipzig. Modelul este echipat cu un propulsor TFSI de 340 CP, care il ajuta sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4.7 secunde.

Audi va prezenta versiunea Roadster a lui TT-RS la Salonul Auto de la Leipzig alaturi de A4 Allroad Quattro, A5 Cabrio si R8 V10 FSI. Versiunea Coupe a acestui model a fost dezvaluita la Salonul Auto de la Geneva, iar fanii Audi au putut observa silueta noului TT-RS Roadster in cadrul fotografiilor prezentate de Audi.

Audi TT-RS Roadster este echipat cu un propulsor TFSI cu cinci cilindri, care dezvolta 340 CP si 450 Nm. Cuplul motor maxim este accesibil intre 1.600 rpm si 5.300 rpm, ceea ce ii confera acestui model performante deosebite. Astfel, Audi TT-RS Roadster este cu doar 0.1 secunde mai lent la accelerarea de la 0 la 100 km/h, fata de versiunea Coupe a acestui model. Viteza maxima a lui TT-RS Roadster este limitata la 250 km/h. In versiunea de echipare standard, acest model beneficiaza de o transmisie manuala cu sase trepte.

La fel ca toate modelele RS ale lui Audi, TT-RS Roadster beneficiaza de un buton sport care modifica raspunsul la acceleratie si deschide o supapa din partea stanga a traseului de evacuare pentru a oferi un sunet mai sportiv. Sistemul ESP a primit un soft nou, care permite derapaje usoare chiar si cand este activat, iar soferul il poate dezactiva complet daca doreste.

Tractiunea integrala Quattro este standard pentru acest model, precum si sistemul electronic de control al sasiului si al suspensiei.

Spre deosebire de celelalte versiuni TT, TT-RS are un eleron fix, doua evacuari ovale si jante de 18 inch. Optional, Audi ofera posibilitatea echiparii modelului cu un eleron mai discret, care se poate plia pe capacul portbagajului. Audi TT-RS Roadster va fi lansat in Europa pana la jumatatea acestui an.


Via | MotorAuthority

Comentarii (4)

  • Fugiti ma de aici ce e mai rapid ca o Alfa??
    0 0
  • :)) e imposibil! mint astia ! ca ca alfa nu e nimic pe lumea asta
    0 0
  • suta in 4.6 e un nimic in fata alfei 147!
    0 0
  • ..
    pacat ca doar unii isi permit astfel de masini..
    noi restul ramanem sa privim la poze..si sa salivam..
    life is surely not fair.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru