Automarket a ajuns la Torino, la lansarea lui Fiat 500!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 04.07.2007
Astazi e ziua lansarii lui Fiat 500. Automarket a ajuns la Torino si va prezinta un oras sub mania 500.

Torino se afla in nordul Italiei, la marginea Alpilor. Un oras care respira prin industrie (printre altii, Fiat are cartierul general aici) si care este celebru prin Olimpiada de Iarna din 2006 si prin Juventus. Eram curios sa vad cum regasesc Torino in ziua lansarii lui 500. Ei bine, Torino respira Fiat 500.

Am coborat din avion la Milano si pana la Torino am petrecut 150 de kilometri pe autostrada. Vremea din Italia este mult mai racoroasa decat la noi (circa 23 de grade la ora la care scriu aceste randuri) insa italienii au impresia ca la ei e foarte cald. De aceea, toate aparatele de aer conditionat functioneaza la maximum. Ma asteptam ca drumul pe autostrada sa fie plicticos, asa cum se intampla cand mergi cu un minibus o ora si jumatate. Si totusi, autostrada si Torino insusi au tinut sa ma contrazica. La 70 de kilometri de oras, in fata noastra a aparut din senin un 500 vechi. Un "Bambino". Am sarit ca ars de pe scaun. In secunda urmatoare, in fata acelui exemplar care circula linstit pe banda 1 a aparut un altul. Si, in functie de cate cate camioane se miscau din fata noastra, pe autostrada incepea sa se intinda o mare de 500. Era clar. Iubitorii si posesorii vechiului 500 sunt aici si vor face show diseara, la lansarea propriu-zisa.

Masinile au oprit intr-o parcare si le-am urmat.

Am fost incojurat imediat de o mare de Cinquecento, un sentiment inedit pe care nu il poti trai decat in momente speciale. Toate nuantele, toate culorile, toate tipurile de caroserie, toate versiunile produse de Fiat din 1957 pana acum si, mai ales, soferi de toate natiile. Un indiciu absolut clar al faptului ca 500 a reprezentat, la vremea sa, un succes de piata de nivel international. Italienii primau, insa am vazut si am fotografiat modele inmatriculate in Belgia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Elvetia, Polonia si chiar doua modele din Australia. Pana la urma, asta inseamna pasiunea 500: kilometri nu conteaza cat timp te intalnesti la locul de nastere al legendei cu cei mai buni prieteni. Iar cei mai buni prieteni sunt astazi ceilalti detinatori de 500.

Dupa cateva minute de pauza, masinile au plecat in grup spre oras iar noi le-am urmat. Le vom vedea inca o data diseara la lansare si maine, la test-drive-ul pe care Automarket vi-l va prezenta in premiera.

In Torino, absolut toate pietele sunt pline de logo-urile Fiat si 500. Buticarii de pe marginea bulevardelor pietonale vand tricouri cu mesajul "500%", baloanele de deasupra pietelor formeaza acelasi arhiprezent logo 500 iar principalul cuvant pe care il auzi in discutiile italienilor este, in mod clar, Cinquecento.

Cel mai interesant aspect este insa inventivitatea maxima de care au dat dovada italienii. In cele mai importante magazine de haine, bijuterii sau parfumuri, ai sansa sa participi la un puzzle ad-hoc prin care iti poti face o idee legata de modul in care arata in realitate noul 500. Fiecare magazin are expus in locurile-cheie cate o particica din noul 500. Vezi ba un volan, ba un schimbator de viteze, ba o roata, ba o plansa de bord, ba noul logo pur si simplu. Pentru ca totul a fost pus la punct pana la cele mai mici detalii.

Cel mai important este insa faptul ca noul 500 sta ascuns. Nu l-am vazut inca. Diseara va fi insa lansat intr-una dintre cele mai importante piete ale orasului Torino, intr-un show de zile mari despre care v-am mai vorbit. Spectacolul va avea loc pe raul Po, in jurul carora au fost amplasate tribune indeajuns de incapatoare pentru cei 7000 de invitati. Voi veti fi cei care vor afla primele informatii si veti vedea primele fotografii maine dimineata, in newsletter-ul Automarket.

Pana atunci, traiti 500!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru