Automobile Bavaria - creştere de 18% în segmentul de automobile premium

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Joi, 19.01.2012
Grupul Automobile Bavaria - MHS a înregistrat o creştere în volumul de vânzări de anul trecut. Automobile Bavaria comercializează automobile BMW şi Mini, iar MHS Truck&Bus - camioane şi autobuze MAN.

Anul trecut, vânzările de automobile BMW în Grupul Bavaria au crescut cu 18% şi au ajuns la 1.434 de unităţi, ceea ce a reprezentat peste 75% din totalul de 1.888 de unităţi vândute în România. Marca MINI a înregistrat o creştere de 50%, Automobile Bavaria comercializând 140 de unităţi în 2011.

Automobile Bavaria Group deţine cea mai mare reţea de dealeri de automobile BMW şi Mini din România. Grupul de dealeri comercializează şi marca de lux Rolls-Royce, iar prin divizia MHS Truck& Bus este importator pentru autocamionele MAN. Pe lângă afacerea din România, grupul şi-a extins investiţiile şi în Germania, unde a inaugurat un showroom Rolls-Royce. În Germania, grupul condus de Michael Schmidt are cinci dealeri grupaţi în zona oraşului Munchen. Autohaus Michael Schimdt GMBh controlează patru dealeri BMW şi Mini, iar Autohaus Baierbrunn efectuează operaţiuni de service pentru BMW, Mini şi automobile rulate. Cifra de afaceri pentru operaţiunile din Germania a fost de 75 milioane de euro în 2011.

Pentru 2012, grupul Automobile Bavaria estimează o creştere de 20% pentru activitatea din Germania.

Cele mai căutate modele BMW au fost cele din gama X (X1, X3, X5 şi X6). Acestea au generat peste 65% din vânzările de automobile BMW. La marca Mini cel mai căutat model este Mini One. Marca de lux Rolls-Royce a avut doi clienţi anul trecut, Automobile Bavaria livrând un model Phantom şi un model Ghost. Automobile Bavaria derulează şi operaţiuni de comercializare pentru automobile rulate. Vânzările pe acest segment au înregistrat o creştere de 10%.

În segmentul autovehiculelor comerciale, camioanele au fost vedetele anului 2011. MHS Truck&Bus, importatorul MAN în România a înregistrat o creştere de 80% cu un volum total de 884 de unităţi vândute. În ceea ce priveşte camioanele rulate, volumul a fost de 400 de unităţi vândute. Cifra de afaceri înregistrată de MHS Truck&Bus a fost de 100 milioane de euro.

via | Automobile Bavaria

Comentarii (1)

  • Fan Porsche
    Daca sunt buni sunt si cautati....cel putin la Rolls Royce si Mini au
    facut ce nu ar fi facut nimeni daca aveau marcile sub aripa...si anume sa le pastreze traditia si sa le modernizeze fara sa se vada. BVO LOR !!
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru