BEIJING 2010: Chevrolet a prezentat un crossover bazat pe Volt - MPV5

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 23.04.2010
Chevrolet a creat inca un concept bazat pe Volt, care se numeste Volt MPV5 si reprezinta un crossover electric asistat cu o autonomie de 482 kilometri si un volum al portbagajului de 863 de litri.

Esential

51 de kilometri poate parcurge Volt MPV5 in modul 100% electric.
150 CP dezvolta motorul electric al acestui crossover.
863.7 litri reprezinta volumul portbagajului lui Chevrolet Volt MPV5 cu bancheta din spate in pozitie normala.

Chevrolet a prezentat conceptul unui MPV bazat pe Volt la Salonul Auto de la Beijing. Modelul este echipat cu un motor electric de 150 CP alimentat de o baterie de 16 kWh, la fel ca in cazul lui Volt, dar are o autonomie de 51 de kilometri in modul 100% electric, spre deosebire de cei 60 kilometri promisi de Volt. Crossover-ul recupereaza in materie de spatiu si tehnologie, in spatele celor cinci locuri fiind disponibil un spatiu de incarcare cu un volum de 9.29 metri cubi. Autonomia totala a acestui model este de 482 kilometri.

Desi trenul de propulsie si bordul sunt preluate direct de la Volt, design-ul acestui model are trasaturi atat de la Volt, cat si de la Orlando. In materie de dimensiuni, acesta are o lungime cu 10 centimetri mai mare decat cea a lui Chevrolet HHR, adica de 4.585 milimetri. In timp ce Volt va debuta in cel de-al patrulea sfert al lui 2011, cei de la Chevrolet nu au anuntat o data de lansare a acestui crossover, desi toate elementele de pe acesta ne fac sa ne gandim la o versiune de productie lansata la doar cateva luni de la debutul lui Volt pe piata internationala.

Latimea acestui model este de 1.871 milimetri, in timp ce inaltimea lui este de 1.612 mm.

Ampatamentul lui Volt MPV 5 este cu doar 15 mm mai mare decat cel al lui Volt, acesta fiind de 2.760 milimetri. Spatiul din portbagaj este de 863.7 litri cu bancheta din spate in pozitie normala si 1.764 de litri cu bancheta din spate pliata complet. Incarcarea bateriei litiu-ion de la o priza de 240 de volti dureaza aproximativ 4 ore, in timp ce utilizarea unei prize de 120 de volti duce la un timp de incarcare de 8 ore.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Cristian
    atentie
    "dar are o autonomie de 51 de kilometri in modul 100% electric"

    Tot timpul este 100% electric, doar ca pentru 51 de km motorul se alimenteaza numai de la baterie.

    E chiar asa de greu sa intelegi ideea ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru