Bentley Continental GT va primi o cutie de viteze de la Audi

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 12.10.2010
Versiunea V8 a lui Bentley Continental GT va fi animată de un motor Audi şi de o cutie de viteze cu dublu ambreiaj tot de la Audi. Aceasta va fi alternativa sportivă din gamă.

Viitoarea versiune V8 a lui Bentley Continental GT va beneficia nu doar de un motor de la Audi, ci şi de o transmisie S Tronic. Unitatea în cauză oferă şapte trepte şi are două ambreiaje. Cei de la Bentley cercetează fezabilitatea introducerii transmisiei respective în tunelul destinat cutiei de viteze de la Continental GT. Se pare că englezii au o mică provocare în faţă, respectiv acea de a modifica şasiul şi podeaua lui Continental GT pentru a-i face loc transmisiei S Tronic.

Versiunea W12 a lui Bentley Continental GT va fi echipată cu o cutie de viteze ZF cu şase trepte. Forma transmisiei de la ZF este diferită de cea a transmisiei S Tronic, iar lucrul acesta le-a dat bătăi de cap celor de la Bentley. Problema apare din cauza faptului că transmisia S Tronic este optimizată pentru tracţiune integrală, ceea ce înseamnă că este mai lată şi are anumite protuberanţe pentru a face loc cutiei de transfer şi planetarelor.

Deşi sună a versiune entry-level la prima vedere, versiunea 4.0 V8 S Tronic a lui Continental GT va oferi o experienţă mai sportivă la volan. Cei de la Bentley consideră că fanii motoarelor V8 din Statele Unite ale Americii nu vor achiziţiona o maşină sport dacă aceasta nu beneficiază de celebra configuraţie, iar aceşti clienţi vor reprezenta un nou public pentru Bentley.

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • OLE OLE te iubim Rapidule!
    4 3
  • GRESIT
    Este gresit, AUDI , Seat, Skoda, Bentley si care or mai fi toate primesc de la VW orice. Toate sunt o apa si un pamant, nu se mai stie care este diferenta intre AUDI si Bentley, intre modelele de casa VW si AUDI si tot neamu. Hal de politica. Pana la urma este important sa vanda.
    9 9
  • @alex
    nu prea stii tu multe daca postezi asemenea afirmatii, nu-i asa?
    6 4
  • pai zice ceva alex....poate umpic hiperbolizat dar eu ca proprietar de vw cumpar la piese de audy la greu...chiar....,,oare cum de potrivesc pe jaful meu piese de masina premium?!
    7 1
  • o minciuna gogonata ;))
    usor usor or sa recunoasca ca de fapt au imprumutat toata masina
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru