Bentley reduce productia cu 15%

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 05.09.2008
Din cauza scaderii vanzarilor cu 16% in prima jumatatea a anului, Bentley reduce productia anuala la acelasi nivel.

Scaderea vanzarilor afecteaza in continuare industria auto, Bentley a anuntat astazi ca va reduce productia anuala cu 15%. Astfel, dupa un regres semnificativ inregistrat in luna august pe piata britanica, cu 31% mai putin fata de aceeasi luna a anului trecut, producatorul de automobile de lux a anuntat ca reduce productia saptamanala a lui Continental la 140 de unitati, de la 172 de exemplare la cat era situatia productiei saptamanale pana in acest moment.

Michael Hawes, unul dintre directorii celor de la Bentley, a declarat ca nu vor fi disponibilizati angajati de la uzina din Marea Britanie, acestia urmand sa-si schimbe programul de lucru obisnuit de 4 zile pe saptamana, la noul sistem de lucru de trei zile pe saptamana. Hawes a mai adaugat ca a fost creat un sistem prin care lucratorii vor datora o zi de munca pe saptamana atunci cand productia isi va relua cursul normal. In aceste conditii, angajatii Bentley din Marea Britanie vor primi lunar salariul integral pana la remedierea situatiei.

“Am redus productia deoarece nu vrem sa fortam piata, nu ne permitem sa facem acest lucru cu marca Bentley. Astfel, actionam in acest fel acum, iar cand piata auto se redreseaza putem mari productia, evitand crearea de stocuri la dealerii nostri. Am urmarit atent situatia in ultimele 12 luni. Prima noastra reactie a fost de a muta locatia productiei din pietele in scadere precum SUA sau alte tari din Europa, in tari cu economia in crestere precum cele din Orientul Mijlociu si China. Urmatorul pas a fost de reducere a volumului productie cu 300 de unitati in prima jumatate a anului”, a afirmat Hawes.

In plus, directorul companiei auto britanice, s-a declarat multumit de mutarea facuta si este de parere ca situatia economica dificila prin care trece producatorul auto de lux va continua si in anul viitor. Hawes a mentionat faptul ca Bentley are in prezent 4.000 de angajati, care lucreaza intens in acest moment la cercetarea si dezvoltarea viitoarelor modele. Astfel, divizia de proiectare a constructorului britanic consuma cel mai mult din resursele economice ale companiei, absorband in acest moment investitii fara precedent.

Dupa noile reglementari, Benltey va produce 8.500 de unitati Continental anual, fata de cele 10.000 de unitati produse pana in acest moment, intampinand scaderea cu 16% a vanzarilor raportata in prima jumatate a anului.

Via | Just-Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru