Bentley va lansa primul Continental GT cu motor V8

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.08.2011
Normele de poluare îi silesc pe cei de la Bentley să introducă, în premieră, un motor V8 pe actualul Continental GT. Versiunea va debuta în primăvară la Detroit.

Normele stricte de reducere a emisiilor de CO2 afectează şi Bentley. Oricât au încercat să se sustragă şi să evite legislaţia, britanicii sunt nevoiţi să se recunoască învinşi şi să cedeze uşor la câteva trăsături tradiţionale. Modelul care va sparge gheaţa este Continental GT, gata să primească primul său motor V8 din istorie.

Unitatea cu opt cilindri va debuta pe versiunea 2012 a modelului, prezentarea live fiind programată pentru Salonul Auto de la Detroit. Obişnuiţi cu unitatea W12 de 6.0 litri bi-turbo sau cu motorul de 6.75 litri regăsit pe Mulsanne, fanii brandului de lux trebuie să se familiarizeze acum cu motorul V8 de 4.0 litri, ce îşi va face loc treptat pe mai multe versiuni şi modele ale constructorului din Regatul Unit.

Bentley nu a publicat detalii despre puterea şi mai ales consumul înregistrat de noul propulsor, informaţiile urmând să fie disponibile abia în iarna acestui an, înainte de Detroit.

Până la debutul noului Continental GT V8, publicul va face cunoştinţă cu o nouă variantă decapotabilă GTC, programată să îşi facă apariţia în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă. 

via | egmcartech

Comentarii (5)

  • Normal....
    Doar trebuie sa isi permita si ceafa lata din Roomania unu....va fi mai accesibil si nu il va arde la buzunar asa rau....
    Penibili cei de la VAG. Asta nu e masina sa ii pui motor de 4 litri. Macar un 5.5 daca era...
    3 0
  • pacat ca se folosesc inca motoare asa de mari, resursele de petrol sunt pe terminate si noi vorbim de W12, de W16....V12 si altele. Eu daca as fi la conducerea lumii, n-as mai accepta constructia de motoare mai mari de 3000cmc pentru automobile, fie ele si SUV-uri...dar daca oamenii nu gandesc, ce sa mai zici...speram sa fie bine in viitor!!!
    4 4
  • @sed
    Eu zic sa nu se mai fabrice motoare care folosesc benzina si motorina. Macar stim o treaba...
    2 0
  • :)
    @sed

    Resursele nu sunt pe terminate.
    0 0
  • excomunicatorul
    vorbi ,Dumnezeu prin gura ta!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru