BMW a prezentat urmasul electric al lui C1

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.10.2009
Bavarezii de la BMW au prezentat o versiune electrica a modelului C1, pe care l-au lansat in anul 2000. Modelul C1-E nu va intra in productie, dar prezinta viitoarele modele din proiectul Megacity.

BMW a prezentat o versiune electrica a modelului C1, care face parte din vehiculele pe care le va crea in cadrul proiectului MegaCity. Conceptul C1-E este un vehicul electric cu doua roti, care are un plafon acoperit partial si nu necesita casca pentru a il conduce. Acesta are rolul de a ataca divizia Smart a celor de la Daimler si este echipat cu un motor electric de 27 CP, alimentat de o baterie Litiu-Ion de 125 de volti.

Trenul de rulare electric este furnizat de catre americanii de la Vecrix si a fost imbunatatit de catre BMW prin intermediul programului EfficientDynamics. Potrivit primelor informatii modelul C1-E poate accelera de la 0 la 80 km/h in 7 secunde, pe cand viteza maxima este de 100 km/h. Autonomia acestui model este de circa 88 de kilometri. Timpul de incarcare al acestui model nu a fost anuntat.

Productia lui BMW C1 a fost sistata in 2002, la doar doi ani dupa introducerea pe piata a acestui model. La acea vreme, BMW declara ca modelul C1 este viitorul mobilitatii urbane.

BMW C1 are un cadru din otel si beneficia de o centura de siguranta, ceea ce insemna ca soferul nu trebuia sa poarte o casca pentru a il conduce. In cei doi ani de productie, BMW a vandut doar 12.614 unitati ale modelului C1. Versiunea electrica a lui C1 nu este pregatita pentru productie desi pare sa fie gata pentru comercializare.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru