BMW ActivE Concept - un Seria 1 Coupe 100% electric

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 17.12.2009
BMW aduce la Salonul Auto de la Detroit o versiune electrica a lui Seria 1 Coupe. Acesta a fost denumit

Esential

160 de kilometri poate parcurge BMW ActivE Concept pana la gloirea completa a bateriei motorului electric.

BMW va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Detroit un concept electric bazat pe Seria 1 Coupe. Denumit oficial BMW ActivE, prototipul este al doilea model, dupa versiunea electrica Mini E, care face parte din noua gama Megacity de modele 100% electrice pe care Grupul BMW le va dezvolta in urmatorii ani.

BMW ActivE Concept nu difera cu absolut nimic la exterior de versiunea de productie a lui BMW Seria 1 Coupe, singurele elemente vizuale neobisnuite fiind stickerele care anunta ca sub caroserie se afla un motor electric. Acesta ii ia locul celui termic si vine cu valori interesante de putere si cuplu: 170 CP si 250 Nm. Performantele conceptului electric dezvoltat de BMW sunt interesante, cu 9 secunde pentru 0-100 km/h si 145 km/h viteza maxima, in timp ce autonomia totala a motorului electric se ridica la 160 km.

Un element care merita semnalat este timpul de raincarcare a bateriei de la o priza normala de 220 V, 180 de minute, un timp cu 50% mai bun decat media anuntata de conceptele electrice cu iz de modele de serie aparute de pana acum.

Bateriile utilizate de BMW ActivE Concept au fost realizate de Bosch si Samsung, fiind asezate in locul rezervorului de benzina de la versiunea de serie. Aceasta configuratie permite o repartitie a maselor 50/50 si pastrarea tuturor locurilor posterioare ale variantei de productie cu motor pe benzina, singurul minus aparand in dreptul portbagajului, al carui volum a coborat pana la 200 de litri.

via | BMW

Comentarii (3)

  • electro
    automobilele electrice nu sunt viitorul...
    4 2
  • ba da.. dar nu cu baterii ;)
    0 3
  • bmw power
    se duce dracu industria auto,cu atata eco...........sa ne lase vrem motoare pe benzina,diesel foarte performante............ce draq masina este aia pe bateri? o sa cumparam m5 pe bateri si o sa spui la prieteni ai vazut frate ce frumos bazaie bateriile astea ce sunet au!!!!!!!!!!!!!!!..................frate sa faca ceva cu fabriciile care polueaza mult cu vapoarele.......etc sa lase industria auto in pace.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru