BMW incendiat ca protest impotriva pretului benzinei

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 29.06.2008
Un german a dat foc BMW-ului propriu in semn de protest pentru continua crestere a pretului combustibilului.

Un german de 30 de ani a gasit un mod ceva mai putin obisnuit de a protesta impotriva pretului tot mai ridicat al benzinei. In timp ce multe grupuri fac lobby in acest sens iar alti oficiali considera ca petrolul nu are pretul corect si ca acesta va scadea in scurt timp din cauza ca e umflat artificial, un somer din Germania a trecut la nivelul urmator de protest. Acesta si-a incendiat BMW-ul proprietate personala in centrul orasului Stuttgart, sustinand ca nu isi mai permite sa plateasca benzina, al carei pret a urcat enorm in ultimul timp. Germanul, pe nume Michael, a tinut ca ultimele fotografii ale masinii sale sa contina si doua mesaje clare, inscrise cu vopsea alba pe partile laterale ale masinii, un Seria 3 din 1995: SPRIT-WUCHER (Combustibilul-furt pe fata) si BENZIN-ABZOCKE (Benzina-jecmaneala curata).

Germanul - care este somer de circa o luna - a dat foc masinii sale in dimineata zilei de sambata, la ora 7:30, popmierii si politia fiind luati pe nepregatite. "Ma aflu de 35 de ani in aceasta functie, insa nu am mai vazut un lucru de acest fel niciodata", sustine Karlheinz Wagner, purtatorul de cuvant al politiei din Stuttgart.

Pe langa faptul ca si-a pierdut masina fara sanse de a mai recupera ceva din aceasta, germanul si-a petrecut cateva ore la sectia de politie si va fi nevoit sa plateasca pentru "daune aduse mediului" si pentru actiunea pompierilor. Daunele totale ale actiunii sale disperate se ridica la peste 10.000 de euro.

Gestul lui Michael este insa sustinut fervent de un grup de activisti germani, care sustin ca este absolut inuman ca un german sa plateasca 250 de euro pe luna pentru o medie de 80 de kilometri facuti zilnic cu masina proprie.

via | Spiegel 

Comentarii (27)

  • Crysty
    BMW
    Daca e Bmw consuma mult ! Trebuia sa aibe o masina cu consum mai mic ! Imi pare rau de el !
    1 0
  • mkedge
    sunt si bmwuri cu consum redus..pff frate
    1 1
  • nu trebuia sa-si ia bmw daca stia ca trebuie sa-i toarne cu galeata. sper ca cei din Romania cu bmw-urile sa nu-i urmeze exemplul
    1 0
  • ovidiu
    bmw si galeata de benzina
    i-mi amintesc un test la Promotor facut cu un bmw.
    In carte scria ca consuma 12l/100Km, in urma testului a consumat 26l/100Km. Cam mare abaterea? Halal bmw, bine a facut ala ca la incendiat. i-si va lua un Polo si va fi fericit
    1 0
  • atentie
    greseli
    popmieri? nu cred ca exista inca aceasta functie :) atentie la cum tastati :)
    1 0
  • ovidiu, invata limba materna si nu ma scrie aberatii gen "i-mi" si "i-si". Du-te la scoala inainte sa postezi pe net.

    Ontopic, un german mai excentric, mare chestie, nu stiu ce se plinge atita, macar nu plateste vignette si taxe de drum si tot soiul de alte kkturi prezente in tari mai putin dezvolatate, si nu trebuie sa mearga prin gropi dupa ce in prealabil a platit respectivele taxe, plus pretul benzinei.
    0 0
  • Ce?
    Ciudat mod cu siguranta , de a protesta impotriva pretului carburantului.. .
    Gogule , daca tot ne apucam sa corectam pe altii legat de cunostiintele lor de gramatica , nu ar trebuii mai intai sa ne uitam in gradina noastra?
    Nu te-au invatat la scoala ca î din i se foloseste la inceput de cuvant (învaţ) , iar in centrul cuvantului folosim î din a ? Vezi ca tu in fraza ta ai folosit î din i in 2 cuvinte , chiar in centru!! ("nu stiu ce se plinge atita" ,unde corect era "plange atata"). Ia-l pe ovidiu si inscrieti-va amandoi in aceiasi clasa! :))
    0 0
  • wrctheo
    CUM VA PERMITETI?
    Bai ....

    Cum va permiteti sa spuneti asemenea aberatii??

    Auzi sa-si ia un Polo sau sa nu se planga de masina cu consum ridicat. ERA VORBA DE PROTEST!!! Si nu de masina in sine. Putea sa fie si un diesel. Este vorba de nivelul de trai deja scazut in lume, datorita cresterii artificiale a pretului petrolului, care duce, dupa cum bine stiti la cresteri ale preturilor la raft la absolut toate produele.
    *vezi cresterile din Romania, care nu este centrul universului.....
    0 0
  • Simona
    alt mesaj
    Pana la ultimul comentariu nimeni nu a spus nimic legat de mesajul stirii. Este vorba de cresterea artificiala a pretului benzinei. Problema e ca acel cetatean nu a procedat corect si acum plateste mai mult decat a calculat el initial. Doar nu-si imagina ca o sa li se faca mila de el si o sa-i dea si un premiu ca a indraznit sa protesteze. Acum...plateste, ca in orice tara civilizata, pentru actiunile lui nesabuite.
    Cat despre limba romana...hai sa incercam sa nu mai fim carcotasi. Intr-adevar e FOARTE suparator sa folosesti "i-si" si "i-mi", da' se te iei de om ca a folosit "atit"...deja e tras de par, mai ales ca cel ce-l critica scrie ca "ar trebuii" (daca nu stii ce-ai gresit, posteaza un coment ;) si te voi lamuri).
    0 0
  • Bun de luat exemplu
    Eu Spun ca asa ar trebui sa protestam si noi impotriva pretului mare al benzinei..am putea da foc la masinile moftangiilor care se invart in jurul orasului si care pleaca cu scart la fiecare intersectie, si am mai putea da foc carutelor de pe drumurile europene ca sa le vedem atunci cand ne apropiem cu viteza de ele, si ar mai fi conservele alea de dacii pe care pustanii de 1 luna de permis le rup in 2 de parca ar fi nush ce ferrari gallardo:). Cu siguranta ar scadea pretul si nici aglomeratie nar mai fi ;)
    0 0
  • sunshine64sm
    Hai sa ne ardem masinile
    Pai ce mare lucru ? Daca tot e sa protestam, hai sa ne ardem toti masinile, haideti sa ne aruncam in valuri. Si unde s-ar ajunge ? La debandada. Un fraier si-o dat foc la masina ca si asa era stricata, si ca sa scape de impozite, evident o gasit o solutie salvatoare. Protestul unui fraier. Daca m-as lua dupa el, sa-mi dau foc la Logan, as da dovada ca sint mai fraier decit el. Pentru ca asa cum e birocratia din tara asta, sigur nu scap de impozite. Plus ca mai trebuie sa dau si explicatii de ce fac poluare. Pai daca dau foc la masina consum mai mult oxigen decit ar consuma daca as arde numai benzina. Asa ca e normal la cap acel Michael ? E tzacanit. Si parca il vad a adoua zi cu o alta masina, si mai bengoasa. Tare as vrea sa vad un hammerist, adica unu care are Hummer, cas-i da foc la masina ca consuma prea mult. Si Hummeru chiar ca consuma !! Pretul petrolului se scumpeste ? Da, creste. Si asta inseamna ca sa ne dam foc la masini ? Eu cred ca ar trebui sa ne gindim mult mai serios cum sa reducem consumul de benzina, sa ne orientam pe masini electrice, cum sa mergem mai mult cu bicicleta, sau chiar pe jos. Majoritatea soferilor zici ca s-o nascut cu masina sub cur, ca nu se mai da jos din masina nici pentru o suta de metri. Din comoditate. Eu zic ca din prostie. Prost ca si Maichel. Apropo, o intrebare pentru fiecare: cind a fost ultima data cind ati facut o excursie pe bicicleta ?
    0 0
  • lol
    bravo lui un cact de curaj extrem multi dintre noi nu faceam asta mai bine o videam :)))
    0 0
  • diesel
    benzina
    Eu, nu prea e intreg el la minte, dar cel putin a lasat sa fie inteles mesajul pe care ar fi dorit sa il disipe, dar nu atat de costisitor. Ceea ce incearca el sa ne arate este o problema actuala care se afla in continua crestere pe scare economica.Pretul benzinei va creste, nu va scadea dar in 10 ani sigur se vor da drumul catorva dintre inventiile secolului inca ne publicate pentru masa mare de oameni.Cum ar fi ca maine sa aflam ca Loganul merge pe apa de ploaie si costa doar 7000 de euro, oare ce masina ar avea atunci europenul.Sunt de acord ca scumpirea titeiul este accentuat in scopuri pur economice dar cred si in moartea sa in viitorul nu foarte indepartat, deocamdata imi iau polo:)
    0 0
  • Circotasul Auto
    Bravo
    Sper ca si in Romania sa fie astfel de exemple
    0 0
  • bmw
    am un 520d si in oras consuma 8 cu AC pornit ;) afara consuma 6 in aceleasi conditii ... asta e un consum mare ? la o masina grea .. si puternica?
    0 0
  • lol
    Cred ca sunteti copii de 16 maxim 17 ani astia care postati aici :)) oricum nu exista stire automarket fara sa se certe cineva...nimic constructiv. impuscati-va dragilor :D
    0 0
  • emilian
    vad ca nu multi dintre cei ce au postat aici nu au prins "ideea" articolului,ei postand comenturi despre greseli gramaticale,loganuri,ce nesabuit o fost respectivu,si foarte putini au prins cu adevarat ideea de protest impotriva cresterii pretului combustibilului,da se pare ca si din astia sunt cativa care "sunt multumiti" de pretul carburantului,etc... Saracii de noi,nici nu mai stim ce vrem:suntem nemultumiti de nivelu de trai scazut,da suntem de-acord cu pretu ridicat al carburantului,cel putin pt faptu ca noi avem polo,logan,si nu altceva... Cata frustrare,si lipsa de integritare...
    0 0
  • marian
    BMW incendiat
    daca sunt asa de disperati sa vina sa locuiasca in ROMANICA,si sa lucreze aici,sa vada cum este cu benzina.
    0 0
  • Sugestie pentru eroul nostru:
    Sa revendice caroseria de la masina lui si sa o scoata la licitatie pe ebay cu mentiunea ca are nevoie de bani sa plateasca amenzile. Sunt atatia ecologisti cu bani, ca scoate un pret de plateste amenzile, isi ia masina si isi deschide si afacere. :D
    0 0
  • mai conteaza?
    wai de capul lor..nemtzi amaratzi
    wai de capul lor..nemtzi amaratzi...dic:))si-a dat foc la masina:)))daca ar trai in romania si-ar lua viata fiecare ...poate ca suntem noi vai de capul nostru dar ei is mai ceva:))
    0 0
  • adrian
    bmw
    da un protest corect..zicea undeva ca companiile petroliere au cifra de afaceri de un miliard pe zi si profit de 25 de miliearde pe an..mi se pare aberant si asta numai din cauza americaniilor care provoaca razboaie si sug petrolu de la arabi pe degeaba..oricum nu inteleg la noi de ce sa scumpit atat ptr ca 60% din productie este autohtona..
    0 0
  • ionutz
    nu vorbiti fara sa stiti
    vorbiti in necunostinta de cauza... nu stiti ce nivel de trai au nemtii si cat de bine sunt platiti. la ei un somer primeste ajutor de somaj cat are salariu un meserias de prima mana la noi. asa k nu va mai antrnati in discutii al caror subiect nu va este cunoscut.....
    0 0
  • soso_70
    "BMV"
    250 de euro pe luna pentru o medie de 80 de kilometri facuti zilnic cu masina proprie.
    O INTREBARE VA ROG :
    CATI DITRE VOI FAC IN MEDIE (NU 80)CI 60 DE KM ZILNIC ?
    CATI PLATESC 920 RON PE LUNA PT CARBURANTII ?
    diferente de la cer la pamant
    0 0
  • @sunshine64sm
    Zilnic merg cu bicicleta la servici, ca e mai user, mai rapid si mai relaxant. Si aerul e mai bun (nu sunt in Romania, asa ca pot spune acest lucru).
    0 0
  • benjamin
    hm,,,,
    mai fratilor nu mai comentati ata....neamul nu e fudul ca romanii...la romani lear fi rusine sa faca astfel de proteste(romanii mai bine rabda foame,tin post sau mananca toata ziua biscuiti cu apa plata ca sa isi cumpere o masina si sa se dea mari;de aici si insurirea romanilor"nu is prosti destul daca nu sunt si fuduli").Si plus de aia nu maisna era problema putea sa ii dea foc si la un logan:)) el a vrut sa atraga atenti atata tot.cat despre greseli gramaticale carcotasi sa mearga la facultatea de litere si filozofie nu au ce cauta de un forum despre autovehicule.mult repesct!
    0 0
  • robert
    linistiti-va
    bmw, cu o motorizare normala (2000), nu consuma mult. eu am 320d 175 CP si ies la 8,5 cu el. si la top gear un M3 a iesit la consum mai mic decat un prius in acelas regim de functionare!
    0 0
  • e pretu nu bmw devina
    daca va uitati la posturi nemtesti o sa vedeti cat de ridicat este pretul la ei la benzina. desi ei au salarii mult mai mari decat noi si pe ei ii ustura cam rau noile preturi care sunt in continua crestere.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru