BMW nu a anuntat venitul pe care doreste sa il obtina in 2009

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.03.2009
Prioritatile companiei BMW s-au schimbat in anul fiscal 2009, directorii companiei avand intentia sa isi pastreze independenta si sa se concentreze asupra obtinerii de lichiditati.

BMW AG si-a anuntat astazi intentiile financiare pentru anul fiscal 2009. Spre deosebire de anul trecut, BMW nu a anuntat profitul pe care il estimeaza pentru acest an, ci doar intentiile directorilor companiei bavareze. Telul principal pentru compania BMW in anul 2009 este pastrarea independentei si profitul pe termen lung.

Directorii BMW au declarat ca tinta lor pentru anul 2012 ramane aceiasi, respectiv obtinerea unui capital social cu 26 procente mai mare decat in anul 2008. Pe langa asta, directorii BMW doresc sa obtina un profit marginal cu 8-10 procente mai mare fata de cel al anului 2008 dupa impozitare.

Aceasta declaratie vine la o saptamana dupa ce BMW si-a socat investitorii anuntand o pierdere operationala de 718 milioane de euro in cel de-al patrulea sfert al anului 2008. Cu toate acestea, analistii financiari au punctat faptul ca BMW a reusit sa treaca prin cel de-al patrulea sfert al anului 2008 fara sa isi goleasca rezervele financiare pentru a finanta operatiunile sale.

Via | Reuters

Taguri: BMW, profit

Comentarii (4)

  • dorintele
    nu inteleg strategia asta de a anunta cat vrei sa vinzi,cat vrei sa castigi....etc
    ........ce legatura are asta cu piata...???au o strategie de a vinde masinile cu japca de sunt asa siguri de profitul pe care il vor???sau sunt niste visatori la fel ca pasionatii care nu-si permit masinile lor si viseaza la ele doar????
    0 0
  • bulgarele de zapada
    profit insemna venituri, venituri insemna vanzari, vanzari inseamna productie, productia se bazeaza pe estimarile pietei, estimarile se fac pe baza studiilor pietei si a economiei mondiale. Studiul poate releva starea economiei sau viziunea unei companii asupra starii de fapt. Increderea in viitor insemna increderea in companie si influenta asupra pretului actiunilor invers, pesimismul ....Mai pe scurt, neanuntarea nivelului profitului este un semnal de alarma asta alaturi de pierderile operationale inseamna BIG BUBA!
    0 0
  • multumesc
    intrebarea era retorica dar oricum ,si cu anunt si fara esti de acord ca BIG BUBA va fii oricum?ce spui tu acolo IOIO seamana a chiromantzie sau a vise cu ochii deschisi
    .......or sa ajunga sa-si indrepte karma cu ciocanu.........ha ha ha
    0 0
  • daca tu vrei ceva cu tot dinadinsu'
    tot universul va conspira ca dorinta ta sa se implineasca............ha ha ha ...fragila baza pentru studii de piata si estimari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru