BMW pregateste un model electric

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 01.02.2008
Inginerii BMW au dezvaluit ca lucreaza la proiectarea unui prototip electric.

BMW a marsat pana in prezent pe folosirea hidrogenului ca combustibil alternativ. Bavarezii au lansat proiectul BMW Hydrogen7, o limuzina ecologica disponibila doar in editie limitata. La Salonul Auto de la Frankfurt BMW a adus conceptul X6 EfficientDynamics, primul hibrid dezvoltat de celebrul constructor german.

Mai nou, divizia de motoare de la BMW studiaza dezvoltarea unui propulsor electric. Oficialii BMW au dezvaluit ca sunt interesati de construirea unui motor electric eficient si fiabil deoarece tehnologia bazata pe folosirea hidrogenului ca combustibil necesita inca 15-20 de ani pana sa ajunga la implementare.

Principala problema este legata de existenta infrastructurii, in lume existand doar 5 statii de alimentare cu hidrogen, una in Statele Unite si patru in Germania.

BMW dezvolata un model electric fara sa aiba deocamdata intentia sa-l produca in serie. Oficialii bavarezi au declarat ca trebuie sa se pregateasca pentru momentul in care lumea auto va trece la masinile electrice.

Sursa: MotorAuthority

Comentarii (3)

  • bmw electric
    wuuuuuuuuuhuuuuuuuuu ! Foarte super mega tare ! Adica noul meu bmw nu va mai produce acel vuiet sportiv cu care ma obisnuisem ... ci va fi asemenator cu zumzetul unui Prius ?! =)) De-abia astept sa vad primul BMW care in loc de "vruum vruuum" ... sa se auda pe strada cand merg FENOMENALUL "zzzzzzzzzzzzzzzzzzz" :)) N-o sa mai auzim de mult cunoscutele dialoguri : - Ce ti-ai mai luat , ionele ?- Un "rechin", 528. Trage bine. Sunt multumit.- Aha, misto ... io vreau sa-mi iau un "ursulet", am gasit unu misto in targ.- Da, e misto, si mie-mi place. M-am dat aseara cu o "pisicutza" din '94, un 320, coupe si l-am facut. ... toate astea vor fi inlocuite cu : - Ce ti-ai mai luat , ionele ?- Un "bondar". Trage bine. Sunt multumit.- Aha, misto ... io vreau sa-mi iau un "viespe", am gasit unu misto in targ, da' avea bateria naspa.- Da, e misto, si mie-mi place. M-am dat aseara cu o "albinutza" coupe si l-am facut.
    0 0
  • andrei
    consum
    marfa stirea asta. dar sunt curios, bavarezii sunt cunoscuti si pt consumurile masinilor lor si ma intrebam un astfel de motor cat va consuma 3,5 kv pe ora :)))))))))))))))))))))))))))))
    0 0
  • Maka...
    E simplu...
    ca Buna ziua. BMW trebuie sa isi reduca media emisiilor/masina vanduta cat mai rapid altfel incepe sa piarda multi bani.Nu sunt astia fanii "salvarii planetei" ci doar creaza o contrapondere care sa tina in picioare faimoasele sportive in conditiile noului trend ecologic.Intre altele motoarele electrice au un cuplu impresionant, dar oricum ele presupun la masini existenta de baterie care e o sursa imensa de poluare si reciclarea ei costa destul de mult. e doar de dragul modei actuale... sa fii verde.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru