BMW revine la profit in cel de-al doilea sfert al anului

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 04.08.2009
Germanii de la BMW au reusit sa revina la profit in cel de-al doilea sfert al anului 2009. Cu toate acestea, primul semestru al acestui an s-a incheiat cu o pierdere de 31 de milioane de euro.

Oficialii BMW au dezvaluit incasarile din primele sase luni ale acestui an, care ne prezinta o situatie ceva mai buna decat cea asteptata dupa primele trei luni ale lui 2009. Mai exact, marca bavareza a revenit pe profit in cel de-al doilea sfert al anului 2009, reusind sa inregistreze un profit net de 121 milioane de euro in perioada aprilie-iunie. Reusita BMW a sfidat previziunile analistilor de la Dow Jones, care se asteptau la o pierdere de 25 milioane de euro. Din pacate pentru BMW, pierderea inregistrata in primul sfert al anului 2009 a dus la o pierdere totata de 31 de milioane de euro pentru primele sase luni ale acestui an.

Vanzarile BMW au scazut cu 19.5 procente in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, dar costurile de logistica si de productie au scazut si ele. Toate aceste elemente i-au facut pe cei de la BMW sa se fereasca in a oferi o previziune pentru intregul an 2009. Oficialii BMW s-au limitat la a declara ca vanzarile se vor situa la un nivel mai scazut fata de anul trecut, dar ca se asteapta la o crestere in decursul anului 2010.

Via | AFP (inreg.)

Taguri: BMW, productie, vanzari

Comentarii (2)

  • BMW
    Se ridica BMW , cum apare noul SERIA 5si X1 va scoate BMW-ul din CRIZA.
    4 5
  • Crysty
    BMW
    Da dar sa fie toate GT ca si seria 5 (urata masina) !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru