BMW Seria 1 M Coupe ne spune adio la finalul lui 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.05.2011
Cel mai mic membru al familiei de performanţă M va ieşi din producţia la finalul acestui an, odată cu motorul în şase cilindri pe care îl foloseşte.

BMW Seria 1 M Coupe este fără îndoială vedeta momentului în Munchen. Mezinul familiei de performanţă M este promovat intens de bavarezi şi este personajul principal al comparativelor. Cu toate acestea, fanii se mai pot bucura de el doar până la sfârşitul acestui an, producţia coupe-ului de performanţă fiind destul de limitată.

Potrivit responsabilului diviziei BMW Motorsport, actualul Seria 1 M Coupe va ieşi din scenă la finalul lui 2011. Decizia poate fi pusă şi pe seama faptului că actualul motor pe benzină cu şase cilindri, de 3.0 litri, cunoscut după indicativul intern N54, nu va mai fi produs odată cu finalul acestui an. Unitatea a fost modificată intens de inginerii germani pentru a putea fi demnă de echiparea actualului BMW Seria 1 M. BMW trebuie să pună capăt producţiei motorului pentru că nu mai poate respecta limitele anti-poluare.

Decizia de a renunţa la propulsorul N54 face ca zvonurile privind un potenţial Seria 1 M Cabrio să fie spulberate, folosirea unui alt motor fiind exclusă.

via | autoblog

Comentarii (6)

  • o viata mult prea scurta!!!
    imi pare rau :(
    13 2
  • DAN_GRC
    O viata mult prea scurta pt ca l-au scos mult prea tarziu, anul acesta va aparea noua serie 1, nu avea cum sa mearga in paralel mult timp. Acest model a fost scos ca un vector de imagine, ca volum de vanzari era oricum nesemnificativ comparativ cu celelalte M-uri, va ramane o raritate, de colectie pt pasionati.
    11 1
  • 500
    Eu stiam ca se vor fabrica numai 500 de Seria 1M, la fel si Audi RS3. Asa ca oricum nu ma asteptam sa se produca prea mult timp.
    4 3
  • cu toate ca probabil este adevarat ceea ce ne spune automarket , aceasta veste are rolul de a epuiza stocul de 1m( daca nu cumva sunt deja date toate) pe sistemul "ia-l acuma cat e cald"
    4 1
  • Sunt cu capul, se vinde bine pentru cat costa si ei il scot. Nici cu seria 5 touring nu rezolva problema sa il vanda in SUA, asa pierd bani.
    4 0
  • 1M
    Frumoasa si Bestia.. cam asta e masina asta
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru