BMW şi Mini vor adopta un sistem hibrid comun

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.01.2011
BMW şi Mini vor dezvolta împreună un sistem de propulsie hibrid. Ansamblul va fi compus dintr-un motor electric şi unul pe benzină, de 1.6 litri şi 122 de cai putere.

BMW caută să reducă costurile de producţie ale viitoarei sale tehnologii hibride şi îşi îndreaptă atenţia către subsidiarul MINI. Potrivit ultimelor informaţii, cei doi constructori ar urma să dezvolte o tehnologie hibridă comună. BMW a încheiat deja un parteneriat cu cei de la Getrag, specializaţi în producţia de transmisii. Aceştia au prezentat cu ceva timp în urmă o variantă proprie a unui Mini hibrid.

BMW încearcă astfel să încheie un parteneriat care să dea naştere unui tren de propulsie hibrid, gata să fie utilizat în serie pe modelele Mini şi pe cele de talie mică ale constructorului bavarez. Deşi discuţiile sunt momentan doar în fază incipientă, surse neoficiale vorbesc deja despre un sistem hibrid ce poate fi alimentat şi la priză, gata să debuteze pe Countryman şi pe un model BMW.

Aceleaşi surse susţin că propulsia convenţională va fi asigurată de motorul pe benzină de 1.6 litri şi 122 de cai putere, care echipează în prezent versiunile Cooper.

Nu este însă exclusă posibilitatea folosirii unui agregat în doar trei cilindri, cu turbocompresie, la care BMW se pare că lucrează deja de ceva timp. 

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru