BMW si PSA vor crea o platforma noua

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.12.2009
Platforma viitoarelor modele Mini ar putea fi dezvoltata in colaborare cu specialistii de la PSA. Totodata, cea de-a treia generatie a lui BMW Seria 1 ar putea avea tractiune fata.

Parteneriatul dintre BMW si Grupul PSA ar putea fi extins de la motoare supraalimentate de 1.6 litri la platforme noi, pentru automobilele de clasa mica. Noua platforma va fi utilizata pe viitoarea gama MINI si ar putea ajunge si pe Citroen C3 si C4, precum si pe viitoarele Peugeot 308 si 208.

Exista posibilitatea ca BMW sa lanseze astfel un model cu tractiune fata in anul 2018. Modelul respectiv va fi cea de-a treia generatie a lui Seria 1 si va imparti prima parte a sasiului cu viitoarele modele Mini. Modelele PSA vor folosi si ele aceeasi platforma, singura diferenta tehnica dintre acestea si cele create de Grupul BMW fiind situata la nivelul posteriorului, care va utiliza o suspensie de tip Multilink, la fel ca in cazul actualului Mini.

Pentru moment, inginerii BMW inca analizeaza diferite solutii pentru a imbunatati eficienta modelelor sale, dar trecerea la o configuratie cu motorul amplasat in fata si tractiune fata ramane singura solutie pe viitor pentru viitoarele modele ale constructorului german.

Ramane astfel doar o problema de timp pentru "incalcarea" traditiei de a construi doar modele cu tractiune spate sau intregrala. Pana la introducerea modelului A-Klasse in gama sa, Mercedes-Benz a urmat o traditie similara.

Via | Autocar

Taguri: BMW, Citroen, Mini, Peugeot

Comentarii (9)

  • prost sa fii sa cumperi jucarii de la PSA! aM CONDUS un peugeout 309 si a fost jalnic! toat olborarie trosneau,,,,,,,,a fost cumplit!! deci nu va luat masini facute dinc
    2 8
  • "Va rog nu! A2 va rivaliza cu Clio 3. Deci nici o sansa porcariei asteia de germana.Frantuseasca forever! Ce bun sunt!"

    Acesta este comentariul tau cu privire la o alta stire.

    "aM CONDUS un peugeout 309 si a fost jalnic! toat olborarie trosneau,,,,,,,,a fost cumplit!"

    Comentariul tau de aici. Hai ca esti haios. Te contrazici singur.
    5 1
  • Peugeot
    Asa e romanul. Conduce Peugeot 309 creat acum 20 de ani si traieste cu impresia ca in 20 de ani lumea nu evolueaza, conduce fiat tipo si traieste cu impresia ca fiat e la fel de proasta ca in trecut, conduce alfa 75 si traieste cu impresia ca alfa a ramas la fel de putin fiabila...adevarul e ca nu ai ce sa le ceri acestor oameni, pentru ei exista 1. bmw 2.vw 3. dacia, solutii de mijloc sau mai bune nu exista.

    Peugeot a progresat mult, au ajuns sa faca motorizari diesel pentru marci cu renume precum Bmw, Jaguar si altele si sa imparta motorizari pe benzina cu Mini Cooper, motorizari realizate impreuna cu inginerii de la Bmw. De asemenea Peugeot are cutii automare realizate de Porsche, inainte ca acestia sa fie cumparati de VAG, iar in viitor vor colabora la platforme, interioare si nu numai cu BMW. Asta inseamna calitate, asta inseamna stil si performanta in acelasi timp, asta inseamna exclusivism, asta inseamna Peugeot.
    6 3
  • @Peugeot
    Sunt in mare parte de acord cu comentariul tau, mai putin cu exclusivismul Peugeot. Mie Peugeot mi se pare o marca prea comuna si deloc exclusivista datorita formelor violente pe care le afiseaza. .........parerea mea...
    In schimb, descrierea din final se potriveste perfect celuilalt brand al PSA, si anume Citroen.
    2 0
  • @autor
    Care este a doua generatie de BMW Seria 1? din cate stiu eu inca se produce prima generatie. Am pierdut cumva stirile cu a doua generatie de seria 1?
    0 0
  • nuuu, nuuu tractiune fata pe bmw ... nu faceti astaa
    5 3
  • BemJou
    Super tare!
    Bravo!
    Doar ca ...sa nu depaseasca limita colaborarii. Sa vedem vreo masina cu faruri ochioase de la pejeu si narile alea doua de la bemveu ca nush ce animal iese... :D
    1 1
  • mare dejamagire.........
    sa vedem bmw cu front wheel drive.............
    sa speram ca se vor razgandi.........
    1 2
  • Facem economie, pana unde ?!?
    BMW se lipeste de PSA, VW trece la CR, Porsche face SUV-uri si sedan-uri.
    Care va fi urmatoarea aberatie: SUV de la Ferrari?
    (Lamborghini a facut unul dar e considerat moment de ratacire)
    Caterham sedan? GTI cu motor de 1.0L?
    Ceea ce acum 40-50 de ani vedeam ca momente de ratacire, acum devin obisnuite.
    Ai, Doamne, mila si de cei care ne amintim de F50, McLaren F1, BMW M1, M3 E30, ca sa putem povesti copiilor de ele!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru