BMW Spicup Convertible Coupe, vândut pentru 460.000 de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.10.2011
BMW Spicup Convertible este un model unic, produs de germani împreună cu Bertone, vândut la licitaţie pentru suma de 460.000 de euro.

În 1969, la Salonul Auto de la Geneva, Bertone şi BMW lansau în faţa publicului de la acea vreme exemplarul unic Spicup Convertible Coupe. Automobilul de colecţie a fost păstrat într-o stare perfectă şi expus recent în cadrul Concursului de eleganţă Villa d'Este şi în interiorul muzeului BMW.

În aceste condiţii este uşor de înţeles faptul că Spicup a generat un interes deosebit atunci când a fost scos la licitaţie de celebra casă Bonham, în cadrul unui eveniment special, botezat "Power by BMW".

Deşi mulţi ar fi tentaţi să creadă că acest automobil are un rol strict expoziţional, Spicup Convertible Coupe a fost gândit iniţial ca o maşină de stradă, ceea ce a şi făcut ca el să se vândă astăzi cu un preţ de 460.000 de euro.

După 1969, Spicup a fost vândut unui olandez, care, nemulţumit de verdele original, a decis să vopsească maşina într-o nuanţă de portocaliu. Folosind regulat BMW-ul, proprietarul a reuşit să totalizeze 100.000 de kilometri şi să atingă, fără să vrea, un nou record mondial.

Spicup a devenit maşina produsă în exemplar unic cu cei mai mulţi kilometri.

Scoasă la lumină după 20 de ani de anonimat, maşina a fost recondiţionată, culoarea i-a fost redată, iar mecanica revizuită. Toate acestea au dus la fixarea preţului de vânzare destul de piperat.

BMW Spicup Convertible Coupe a fost dezvoltat pe baza vechiului 2000CS şi este pus în mişcare de un propulsor de 2.5 litri cu şase cilindri.

Comentarii (1)

  • PACAT
    locul lui a fost in muzeu...macar am reusit sa l vad live...
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru