BMW va folosi tehnologia TwinPower Turbo şi pe viitoarele motoare

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.03.2011
BMW va extinde tehnologia TwinPower Turbo, introdusă odată cu noul motor 2.0 de 245 de cai, şi pe viitoarele unităţi cu trei şi patru cilindri, diesel şi benzină.

BMW a dovedit încă o dată că ideea de downsizing nu este sinonimă neapărat cu reducerea performanţelor, atunci când a dezvăluit noul motor de 2.0 litri şi 245 de cai putere, introdus pe X1.

Impulsionaţi de primirea bună de care s-a bucurat unitatea, dar şi de reglementările tot mai aspre, constructorul german intenţionează să extindă tehnologia TwinPower Turbo odată cu dezvoltarea viitoarelor motoare cu trei sau patru cilindri, diesel şi benzină. Astfel de propulsoare vor fi destinate segmentelor compact şi mediu, urmând să îşi găsească însă aplicabilitate şi pe viitorul model ecologic cu tracţiune anterioară.

În viitorul apropiat, BMW plănuieşte să introducă noul propulsor de 2.0 litri şi 245 de cai în interiorul întregii sale game. Unitatea ar urma să înlocuiască actualul motor cu trei litri, de aceeaşi putere, recunoscut în prezent după indicativul N55.

Revoluţia pe care a demarat-o BMW în domeniul motoarelor va contribui radical la reducerea emisiilor în următorii ani.

Trendul este unul pe care nemţii l-au început cu mulţi ani în urmă, reuşind să reducă valoarea medie a emisiilor cu 30% în intervalul 1995-2010.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • gigica
    Slabi BMW daca nici cu atata experienta nu reusesc sa doboare fantasticul motor de la Renault!!Mai vor si bani multi pe cazane
    6 11
  • re: gigica
    Care motor de la Renault este fantastic? Eu unul nu am auzit de asa ceva. Si in plus cate renault-uri cu 500.000-1.000.000 de km ai vazut tu? Iti zic eu niciunul. Nu poti compara BMW cu renault. Vorba unora: exista 3 tipuri de masini in lume: Mercedes,BMW si restul...
    3 3
  • kumite
    tehnologie
    I-mi place Bmw.Bravo lor pt tehnologia asta twin turbo.Dar nu sunt primii care au introdus-o.Au fost altii,prin 1999.2litri si 276 de cai.
    2 1
  • sunt atatia oameni pe site-ul asta care nu pot percepe o ironie, te ingrozesti... :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru