BMW va lansa un concept botezat 328 Mille Miglia

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.04.2010
Constructorul bavarez aniverseaza 70 de ani de la castigarea cursei de la Mille Miglia cu un concept inspirat de modelul legendar BMW Kamm Coupe.

BMW planuieste o surpriza de proportii pentru fanii sai la sfarsitul acestei luni, cand va dezvalui un concept nou in cadrul evenimentului Concorso d'Eleganzza Villa d'Este. Bavarezii incearca astfel sa sarbatoreasca 70 de ani de la succesul sau in cadrul competitiei de la Mille Miglia.

Conceptul se va numi BMW 328 Mille Miglia si va fi inspirat de legendarul model din 1940, alaturi de care va fi expus in cadrul evenimentului. BMW repeta astfel surpriza placuta de acum doi ani, cand, in cadrul aceluiasi eveniment, a dezvaluit un concept inspirat de supercarul M1, pentru a celebra 30 de ani de la lansarea acestuia.

Karl Baumer, directorul departamentului BMW Classic, a declarat ca noul concept incearca sa readuca in lumina reflectoarelor traditia bavarezilor in motorsport si aerodinamica pe care se pune un mare accent in prezent. "Tributul pe care l-am oferit in urma cu doi ani modelului sportiv M1 dovedeste cata inspiratie sta ascunsa in liniile unui model vechi. Legendarul BMW 328 Kamm Coupe este un exemplu uimitor a cat de mult influenteaza trecutul modelele de astazi", a incheiat Baumer.

via | autocar

Comentarii (3)

  • Mille Miglia
    din cate imi aduc aminte, a mai fost scos un concept Mille Miglia
    3 0
  • Sa mai scoata :)
    si sa ne arate BMW-uri dupa care sa intorci capul de frumoase ce sunt.

    Imi pare rau ca numai Mercedes mai ia in considerare formele aerodinamice dinainte de al doile razboi mondial dar nu ma supara sa vad si pe BMW cochetand cu ideea.
    2 0
  • deabea asteptam surpriza
    ultimu concept 'de tip' Mille Miglia de acu' 2-3 ani arata pur si simplu superb ca un fel de Batmobile........
    asteptam urmatoru.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru