BMW va monta turbocompresoare pe toate unităţile cu patru cilindri

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 19.02.2011
Conform unor zvonuri venite din curtea constructorului BMW, toate agregatele bavareze în patru cilindri vor beneficia de turbocompresoare.

Constructorul german BMW vrea ca toate unităţile cu patru cilindri să beneficieze de aportul turbocompresoarelor. Conform zvonurilor, baza noului proiect dezvoltat de bavarezi va fi reprezentată de proaspătul propulsor pe benzină de 2.0 litri cu bloc din aluminiu.

Prin montarea unor turbocompresoare diferite şi prin modificarea ECU, unităţile dezvoltate de germani vor livra diferite puteri. Noul motor cu patru cilindri foloseşte cele mai noi tehnologii elaborate de bavarezi. Unitatea dispune de injecţie directă High Precision Injection, de un turbocompresor, de tehnologia twin-scroll şi de Valvetronic (controlul electronic variabil al valevelor).

Motorul va produce un total de 245 de cai putere la 5.000 rpm, iar cuplul motor dezvoltat ajunge la 350 Nm, şi este disponibil încă de la 1.250 rpm. În cazul versiunilor cu putere mai mică, germanii vor înlătura tehnologia twin-scroll şi vor opta pentru un singur turbocompresor. Agregatul german de 2.0 litri îşi va face debutul pe X1 sub indicativul xDrive28i. 

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • bmw
    fain..asteptam si motorul de 2 l diesel cu aceasta tehnologie, vreo 240 de cai..si consum sub 5 l... :)
    3 6
  • .marius.
    Hmm
    Fiabilitatea se va dovedi a fi o provocare pentru un astfel de motor chiar daca e semnat de BMW.
    5 2
  • Alin D.
    ?
    Turbocompresoare sau turbine?????
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru