BMW va produce componente mai usoare si mai rezistente

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.08.2009
BMW a investit aproape 70 de milioane de dolari intr-o presa speciala de otel, care va produce componente mai usoare si mai rezistente. Primul model care va utiliza componente produse de aceasta presa este Seria 5 GT.

Oficialii BMW au anuntat ca vor investi 69.7 milioane de dolari pentru a instala o presa inovatoare la fabrica lor din Dingolfing. Aceasta presa speciala are rolul de a realiza elemente de caroserie extrem de rezistente, dar care au o masa redusa. Ulterior, BMW va introduce o presa similara la fabrica BMW din Leipzig.

Primul model BMW care va beneficia de noul tip de piese este Seria 5 GT. Principalele componente create prin noul proces tehnologic sunt elemente ale sasiului, alaturi de pragurile laterale. Ulterior, BMW va introduce din ce in ce mai multe componente in procesul special de formare. Potrivit oficialilor BMW, noul proces de productie reduce greutatea modelelor cu circa 23 de kilograme, lucru care reduce consumul de carburant cu 0.1 litri la 100 km in acelasi regim de rulare.

Componentele sasiului sunt fabricate din otel galvanizat si sunt presate in forma la rece. Apoi, elementele formate sunt incalzite la 910 grade Celsius si apoi presate din nou in forma finala in timp ce sunt racite pana la 70 de grade C.

Procesul de formare al acestor elemente le face sa fie de pana la patru ori mai rezistente decat otelul netratat, iar faptul ca BMW foloseste otel galvanizat ofera un grad ridicat de protectie la rugina.

Via | BMWBlog

Taguri: BMW, Seria 5 GT

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru