BMW vrea platforma Fiat pentru un nou Mini

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.07.2008
O noua platforma Fiat ar putea da nastere unui nou model Mini care sa indeplineasca specificul unui SUV.

Parteneriatul incheiat intre Fiat si BMW incepe sa dea primele roade. BMW a anuntat ca intentioneaza sa imprumute de la Fiat o platforma pentru modelele mici, in vederea producerii celei de-a treia generatii a modelului MINI.

In acelasi timp, cei de la Fiat vor fi rascumparati cu posibilitatea de a utiliza reteaua de dealeri Mini din Statele Unite ale Americii.

Platforma in cauza va fi gata in jurul anului 2012 si va sta la baza viitorelor generatii a modelelor Mini, Fiat Grande Punto si Alfa Romeo Mi.To.

In plus, nou platforma C-Evo de la Fiat ar putea fi folosita pe un model cu dimensiuni mai mari pentru specificul gamei Mini, ceea ce ar reprezenta o noutate pentru marca britanica.

Noua platforma dezvoltata de Fiat va fi mai intai folosita pentru noua generatie a modelului Alfa Romeo 147. Marele avantaj al platformei  C-Evo este faptul ca poate fi adaptata atat la modelele cu tractiune pe fata, cat si la cele cu tractiune integrala.

Via | Automotive News 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru