Borgward renaste cu un sedan premium

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.01.2008
Falimentat in 1961, constructorul german Borgward pregateste relansarea pe piata cu un sedan premium de 90.000€.

Esential

50.000 de unitati ale viitorului model Borgeard vor fi produse in fiecare an.
90.000 de euro va fi pretul maxim al viitorului sedan Borgward.

Un ziar olandez a anuntat zilele acestea ca fostul constructor german Borgward se pregateste sa revina in forta pe piata auto mondiala. Compania a fost falimentata in 1961 si a fost repede uitata. Renasterea constructorului de nisa este acum pusa la cale de Christian Borgward, nepotul lui Carl Borgward, fondatorul companiei.

Acesta a declarat ca va incerca revitalizarea brandului Borgward cu ajutorul unor investitori asiatici si ca va stabili centrul operatiunilor in Bremen, Germania. Potrivit lui Borgward, prototipul cu care constructorul german va debuta pe piata se afla inca in faza de testare si nu va putea fi dezvaluit prea curand, cu siguranta nu la saloanele auto de anul acesta.

Viitorul model, care va fi un sedan de clasa medie, care se va bate de la egal la egal cu Audi A6, Mercedes E-klasse si BMW Seria 5. Sedanul premium va fi disponibil pe piata la un pret cuprins intre 65.000 de euro si 90.000 de euro.

Productia va fi asigurata de una din uzinele Karmann sau Magna Steyr, care va trebui sa produca in fiecare an, 50.000 de unitati ale noului model.

Comentarii (1)

  • Flavius
    Isabella
    A fost o marca reusita un model reusit fiind Isabella.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru