Boss-ul VW: "Rusia va fi numarul 1 in Europa"

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 29.11.2007
Martin Winterkorn a estimat ca in maxim doi ani Rusia va deveni lider pe piata auto.

Esential

2009 este anul in care piata rusa va prelua conducerea pe piata auto Europeana.

Rusia va deveni cea mai mare piata auto din Europa in 2009, depasind Germania, a declarat Martin Winterkorn, CEO Volkswagen, cel mai mare producator de automobile din Europa.

Declaratiile lui Winterkorn vin dupa comentarii similare facute de directorul financiar al producatorului german, Luca Maestri, care a afirmat recent ca Rusia ar putea deveni cea de-a doua mare piata din Europa anul viitor.

Seful Volkswagen estimeaza ca cererea pentru masini noi va creste in 2008 in Europa de Est, in timp ce pe pietele din vestul continentului ar trebui sa stagneze, influentate si de vanzarile slabe din Germania.

Volkswagen a inaugurat, miercuri, o fabrica in orasul rus Kaluga, la sud de Moscova, unde va produce modele VW si Skoda. Cu aceasta ocazie, Winterkorn a reafirmat obiectivul conducerii companiei de a majora productivitatea cu 10% anual, mentina insa constant numarul de angajati la cele sase fabrici din Germania.

Taguri: Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru