Brabus pregăteşte o super ambulanţă cu motor V8

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.06.2012
Brabus lucrează în prezent la cea mai rapidă ambulanţă din lume. Va fi dezvoltată pe baza unui Mercedes Sprinter şi va fi propulsată de un motor V8 de 5.5 litri.

Plictisiţi probabil de pachetele de tuning banale, aplicate modelelor de serie din gama Mercedes, cei de la Brabus au decis să abordeze o altfel de provocare. Tunerul german vrea să ofere fanilor cea mai rapidă ambulanţă din lume şi pregăteşte un proiect special, care are la bază un model mai puţin obişnuit cu saloanele auto şi kiturile de tuning.

Este vorba despre Mercedes Sprinter, candidatul ideal pentru a da naştere unei maşini de intervenţie extrem de rapide. Potrivit informaţiilor preliminare oferite de Brabus, ambulanţa va fi folosită în deşert şi va putea atinge viteze uimitoare pentru un asemenea vehicul.

Sub capotă se va ascunde un motor V8 de 5.5 litri, special modificat de tunerul german pentru a oferi câteva sute de cai putere. Toate resursele vor fi canalizate către ambele axe, iar şasiul va fi unul special. Momentan, vehiculul este în curs de devoltare, lansarea sa fiind programată spre sfârşitul acestui an. 

via l carscoop

Comentarii (9)

  • Si cei sanatosi ar suna sa vina dupa ei sa ii transporte un asemenea monstru. Felicitari !
    10 4
  • hai sa fim seriosi...acuma chiar dube le mai lipsea sa aranjeze.. .poate le-or da unora idei si nu peste mult timp vom vedea dube lamborghini,sau porsche......si alea tunate de...mansori...sau mai stiu eu...
    3 6
  • parerea mea e ca toti producatorii care fac si ambulante ar trebui sa puna motoare foarte puternice in ele si cele mai noi tehnologii pentru performante cat mai bune. Sa fie ambulante pentru on road joase, stabile si puternice si ambulante pentru off road cum fac cei de la brabus, pentru ca totusi de multe ori e viata unui om in joc, iar eu consider ca daca ajungi cu un minut sau mai putin mai repede la o interventie conteaza.
    Viata e extrem de importanta totusi.
    6 0
  • chuck norris
    BUNA IDEE...NIMENI NU S-A MAI GANDIT LA ASTA
    3 4
  • Sa revenim cu picioarele pe paman. Totusi este penibil. Inteleg o ambulanta trebuie sa fie performanta sa ajunga la timp, insa trebuie creata una care sa indeplineasca urmatoarele caracteristici (putere 200cp- nu pare mult, deoarece este foarte grea, 4x4, nu tare joasa sa poata merge si pe teren accidentat (easy offroad) in caz de urgente la munte), deci ar fi buna o suspensie pneumatica.
    Cu aceasta de la Brabus ce fac ? Ii inalta, probabil va avea peste 400cp, tractiune spate, deci cand mergi la pacient, ori faci un burn, in curbe un drift, si pana scoate pacientu din casa faci un cerculet, dupa care te rastorni in prima curba :))
    4 10
  • @scorpyon
    ''Toate resursele vor fi canalizate către ambele axe'' asta inseamna ca puterea este transmisa fata-spate si nu,ambelor roti :))

    Excelenta pentru autostrada(viteze peste 160 km/h),este doar un concept,care ar avea sanse pentru o productie de serie(sunt destui oameni cu bani si nu au ce face cu ei )
    4 0
  • spaniolu'
    Pe mine ma enerveaza rau anbulantele frate. Da drumu la siernili alea si nu aud nimik din c canta Nicu Paleru cand trece ei pe langa mine. Sa le scoata dale dracu.
    1 6
  • @yok: scuze.
    4 0
  • arabu a facut spume la gura cand a dus la CasaAuto Bucuresti 3 ambulante de la Tulcea pentru verificare si a gasit inregistrat pe stic viteza de 170 km/h l-a sugestia arabului comisia de control a imputat ambulantierilor din tulcea diferenta de combustibil consumata la viteze mari. Nu tot ce zboara se mananca, va rog verificati si pregatirea medicala a paramedicilor romani,sunt un fel de plagiat dar au de suferit romanii
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru