Britanicii caseaza vehicule istorice rare la Programul Rabla

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Un englez a trimis la casat un Morris Minor vechi de 51 de ani, care avea doar 58.731 kilometri parcursi. Alaturi de acest model, britanicii au casat zeci de vehicule mai valoroase decat prima de casare.

Programul Rabla starneste controverse in randul proprietarilor de masini istorice din Marea Britanie, dupa ce un englez a trimis la casat un Morris Minor vechi de 51 de ani. Desi la prima vedere o masina de 51 de ani nu mai are ce cauta pe soselele moderne, exemplarul in cauza poate fi clasificat fara probleme drept autovehicul istoric. Mai mult de atat, Morris Minor-ul trimis spre casare are doar 58.731 kilometri parcursi.

Proprietarul parcului auto care va casa acest Morris Minor este dezamagit de faptul ca fostul proprietar al acestei masini a decis sa o distruga in loc sa o vanda si considera ca englezii nu caseaza masinile corecte. Alaturi de acesta, membrii clubului posesorilor de automobile Morris doresc ca guvernul britanic sa interzica proprietarilor sa trimita la casat automobile mai vechi de 1973. Aceasta schimbare in legislatie nu este tocmai benefica pentru toti posesorii de masini vechi din Marea Britanie, deoarece unele exemplare nu valoreaza mai mult decat prima de casare, iar doar cateva vehicule vechi sunt extrem de valoroase.

Faptul ca britanicii caseaza vehicule mai valoroase decat prima de casare nu este un lucru nou, deoarece dealerii Hyundai au observat acest lucru in urma cu trei luni.

Singura explicatie plauzibila pentru casarea unor vehicule valoroase in favoarea unei masini noi este faptul ca piata auto second-hand este inghetata, iar proprietarii nu reusesc sa obtina suma dorita in schimbul vehiculului personal.

Via | Autotrader

Comentarii (3)

  • Urat...
    Sa duci un clasic la casare... e si asta o idee... Britanicii sunt cunoscuti in lume pentru ideile lor nastrusnice. Poate ca in perioada aceasta de criza nu mai poti sa vinzi la un pret bun un clasic si prima de casare e mai mare decat suma pe care ai putea-o obtine de la vanzare. Pana la urma banii vorbesc. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu distrugerea masinilor clasice, acesti martori ai culturii automobilistice.
    5 1
  • Nu sunt singurii
    Si in parcurile remat din Romania se gasesc masini de colectie,problema este ca nu ia nimeni nici o masura!!Oricum nasol!
    4 0
  • Stelian_Opincariu
    Naspa situatie.........
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru