Bugatti Galibier va avea un design diferit de cel al conceptului

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.09.2011
Preşedintele Bugatti a declarat că versiunea de serie a modelului Galibier va fi diferită de concept. Pe lângă designul nou, sedanul va creşte în dimensiuni.

După succesul lui Veyron, era normal ca Bugatti să exploateze nişa supercarurilor cu un preţ de peste un milion de euro. Subsidiarul Volkswagen a decis să ofere clienţilor săi şi un sedan, anticipat încă din 2010 de conceptul Galibier.

În luna aprilie a acestui an, Bugatti a confirmat intenţia sa de a produce şi versiunea de serie a modelului Galibier, ceea ce înseamnă că vom vedea în următorii ani un sedan care împrumută din sportivitatea lui Veyron şi oferă aceleaşi standarde de lux.

Deşi proiectul este în curs, Wolfgang Durheimer, noul CEO Bugatti, a adecis să modifice câteva detalii importante ale viitorului model. Într-un interviu recent, Durheimer a susţinut: "Eu sunt pentru continuarea proiectului, însă vă anunţ că vor fi câteva modificări remarcabile faţă de conceptul original. Designul va fi diferit dacă privim de la stâlpul median înapoi. Accesul pe locurile din spate va fi uşurat cu mult, iar spaţiul pentru picioare şi ergonomia vor fi cu mult îmbunătăţite.

Pentru asta, lungimea va creşte şi ea. În ceea ce priveşte puterea motorului, trebuie să vă aşteptaţi la un număr format din patru cifre."

Acelaşi Durheimer a declarat că aceste modificări au fost operate la cererea clienţilor. "Jumătate din clienţii lui Veyron au urcat deja în viitorul Galibier. Veţi recunoaşte designul conceptului, însă acum este un design de care pot fi responsabil 100%."

Viitorul Galibier se va folosi de o versiune nouă a motorului cu 16 cilindri, prezent pe concept, iar preţul său va depăşi uşor valoarea de un milion de euro. 

via | carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru