Bugatti va dezvolta un sedan bazat pe Audi A8

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 02.01.2011
Constructorul franco-italian Bugatti va renunţa la dezvoltarea supercarurilor şi va da naştere unui sedan care va avea la bază platforma lui A8.

Constructorul de supercaruri Bugatti este nevoit să ţină cont de "ordinele de echipă" date de oficialii Volkswagen şi să dea naştere unui viitor sedan. Există zvonuri conform cărora, începând cu 2014, constructorul din Molsehim va trebui să renunţe la dezvoltarea celor mai puternice supercaruri.

Aceştia vor fi nevoiţi să creeze un sedan care va avea la bază platforma actualului Audi A8. Decizia dictată de oficialii Volkswagen a fost luată pentru ca Bugatti să înregistreze cifre mai mari ale producţiei. În prezent, constructorul franco-italian este părintele celui mai rapid supercar din lume. Vorbim despre Veyron Super Sport, o maşină care dezvoltă 1.200 de cai şi care poate accelera până la 431 km/h.

Via | TheGermanCarBlog

Comentarii (3)

  • intrebare
    nu se va canibaliza cu bentley?
    3 18
  • Simple speculatii ale tabloidului Bild
    Este stiut faptul ca dupa incetarea productiei modelului Veyron, Bugatti va produce super-sedanul Galibier, echipat cu motorul W16 de 8 litri, insa cu "doar" 2 turbine . Presa germana a speculat insa ca baza tehnica pentru noul Galibier va fi oferita de catre modelul Porsche Panamera ( toata presa auto a laudat calitatile de exceptie ale sasiului ) si nu de catre Audi . Cu cateva saptamani in urma, sefii VW Group au anuntat ca modelele sport si cele de super-lux ( Porsche, Bentley, Bugatti ) din grupul VW vor fi dezvoltate de catre Porsche si nu de catre Audi .
    17 1
  • Asteptam cu nerabdare un SUV, macar asa stim ca au stricat tot! Le este frica sa nu vina sfarsitul lumii in 2012 si nu suficienti bani sa dea spaga la poarta raiului!
    1 19

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru